5 potravin, které je nejlepší snídat

Redakce

Snídaní začíná svůj den většina z nás a proto, že jsme po dlouhé noci vyhladovělí, zasloužíme si něco skvělého a zdravého. Zdravé jídlo je plné energie, vitamínů a ještě k tomu nás i zasytí. Nejlepší potraviny jsou ty, které kombinují dobré sacharidy, vlákninu a bílkoviny. Pojďme se podívat na ty úžasné potraviny, které jsou na snídani nej.

  1. Ovesné vločky. Ovesné vločky jsou velmi zdravé a mají na naše tělo blahodárné účinky. Obsahují beta-glutan, což je typ vlákniny, která prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pořád vám to nestačí? Jsou také bohaté na omea-3 mastnou kyseliny, kyselinu listovou a draslík. Co je na nich ještě skvělého? Jsou hotové během chvilky a můžete si je ochutit tím, co máte rádi.
  2. Řecký jogurt. Dříve u nás nebyl tak úplně známý, ale v poslední době se s takovými potravinami roztrhl pytel. I my jsme mu propadli. Je kyselý a plný vápníku a zdravých tuků. Má dokonce dvakrát více bílkovin než normální jogurt. Jak si ho můžete vychutnat? Smíchejte ho třeba s ořechy, ovocem a javorovým sirupem. To je ňamka!
  3. Grep. Snažíte se zhubnout? Tak právě grapefruit je skvělým pomocníkem. Dle studie je dokonce dokázáno, že když si ho budete dávat před jídlem, zhubnete, a to díky následnému rychlému spalování tuků. Má však také příznivé účinky na hladinu krevního cukru a hladinu inzulinu v těle. Vaše tělo dokonale hydratuje, zvyšuje imunitu a obsahuje spoustu antioxidantů. Jak ho naservírovat? Dejte si ho třeba s jogurtem nebo jako doplněk k míchaným vejcím.
  4. Banány. Milujeme banány, vy taky? Neexistuje nic, díky čemu udržíme své chutě na uzdě jako právě po tom, co si dáme banán. Tohle žluté ovoce obsahuje rezistentní škrob a zdravé sacharidy, které nás nasytí. Banán můžete přidat do ovesných vloček, které pak ani nemusíte sladit, vzhledem k tomu, že banán je sladký dost.
  5. Vejce. V posledních letech prožívají docela comeback a není se čemu divit. Nejdříve se všichni snažili vyhýbat jejich konzumaci ze strachu zvýšení cholesterolu v krvi a nyní jsou označovány jako zdravý zdroj bílkovin a živin, jako je vitamín D. Výzkum ukázal, že cholesterol v naší stravě má menší vliv na hladinu cholesterolu v krvi. Vejce si připravte tak, jak je máte rádi.

Salát podle Jennifer Aniston nebo Beyoncé? Inspirujte se u celebrit

8 věcí, které fakt nechcete, aby se vám staly v restauraci