5 potravin, o kterých si většina lidí myslí, že jsou zdravé, ale není to tak

Redakce

Myslíte si, že jíte zdravě? Nejspíš nemáte pravdu. Výrobci do všech potravin přidávají umělá dochucovadla, aniž by to lidé tušili. Zjistěte, jaká nezdravá jídla jíte v domnění, že jsou zdravá.

  • Ovocné džusy. Džusy jsou vyráběny z koncentrátů. Skutečného ovoce je tam jen pár procent, mnohdy ani to ne. Umělé koncentráty se míchají s vodou a dalšími sladidly. Vzniknou z toho džusy, které prodejci nabízejí v obchodech. Nenechte se ošálit mylným nápisem 100% na barevném obale.
  • Těstoviny. Lidé mají mylný názor, že špagety, nudle, makarony a další těstoviny jsou zdravé. Není to tak úplně pravda, protože jsou vytvořené z bílé mouky, vody a vajec. Neobsahují žádné vitamíny ani vlákninu. Pokud si těstoviny necháte udělat v restauraci nebo fasfoodu, navíc budou obsahovat ještě velké množství soli a nezdravý tuk, což pro lidské tělo není přínosné.
  • Kečup. Kečupy se většinou vyrábí z nekvalitních nebo nezralých rajčat, která by se v supermarketech jinak než v kečupu neprodala. V extrémních případech, neobsahují vůbec žádná rajčata. Výrobci je nahrazují levnějšími ochucenými látkami.
  • Sójové omáčky. Sójové omáčky nejsou tak zdravé jako samotná sója. Sójové omáčky, kterými se dochucují hlavní chody, obsahují více antioxidantů než sůl. Existuje několik druhů těchto omáček, některé na tom nejsou tak zle, záleží, jaké si vyberete.
  • Luštěniny. Luštěniny jsou bez konzervantů skutečně zdravé, ale záleží, jakou formou je do svého těla dostanete. Polévky z pytlíku obsahují různé luštěniny, které jsou uměle upravovány. Z toho vyplývá, že nejsou příliš zdravé.

13 zdravých svačinek, které mají méně než 100 kalorií

Pražská zmrzlina dostává svět: Čím je výjimečná?