5 rad, jak přežít v hororu

ivaprivrelova

Aktuální horor Odebrat z přátel v kinech poměrně vynalézavě ukazuje, jak ošklivě dopadnete, když znemožníte spolužačku na Facebooku. Bezpečnější je být k lidem slušný. Jaká další základní pravidla byste měli dodržovat, pokud chcete v hororu přežít?

1. S nikým nespěte

Největší šanci přežít horor mají nevinné pany, ačkoliv někdy takové přežití může zahrnovat únos do říše nemrtvých. Promiskuitní ženy vrazi nemají rádi, vyspat se s někým během hororu znamená v podstatě to samé jako podat si inzerát „Chci brzy zemřít, jedno jak.“ V poslední době se sex nevyplácí ani klukům, stačí kouknout na film Neutečeš, kde se vražedné prokletí přenášelo jako pohlavní choroba.

2. Neposmívejte se divným spolužákům a sousedům

Nechovejte se ošklivě k lidem z blízkého okolí, nikdy nevíte, z koho se vyklube posmtychtivý psychopat, který po smrti získá nadpřirozenou schopnost vládnout vašemu počítači, mobilnímu telefonu, autu, zámkům a elektřině. Pomsta za způsobené psychické trauma bývá nejčastějším motivem hororových vrahů. I když se samozřejmě najdou i tací, kteří zabíjí prostě proto, že jsou ztělesněné zlo, a je jim jedno, že jste je vždycky slušně pozdravili.

3. Nemyjte se

Pokud jste v noci sami ve strašidelném domě, nekoupejte se ve vaně, snadno do ní může spadnout zapnutý elektrický přístroj. Pokud jste žena a jste sama v odlehlém motelu bez hostů, nesprchujte se, majitel může být vraždící voyeur s rozštěpenou osobností. A jestli jste s partou neprozřetelně vyrazili kempovat k jezeru uprostřed lesů, radši si ani neberte plavky. Nikdy nevíte, jaké kousavé potvory můžou ve vodě žít.

4. Neječte

Pokud už vás honí někdo se sekerou nebo rybářským hákem a vy před ním utíkáte nebo se schováváte – nedělejte u toho žádný hluk. Budete-li volat maminku, neutišitelně brečet, hystericky ječet nebo nahlas prosit o milost, vrah si vás najde o to snáze a s chutí udělá něco, co vás umlčí. Navždy.

5. Nezůstávejte v domě

Pokud se vrah dostal do domu a vy v něm nemáte úkryt opatřený ocelovými dveřmi, neběhejte do poschodí, pokud je tak vysoko, že nevyskočíte z okna. Nechoďte do sklepa, který osvětluje jediná blikající žárovka. Dostaňte se co nejrychleji na otevřené prostranství, kde vidíte, kdo se blíží. Zásada odstěhovat se z domu minutu poté, co zjistíte, že stojí na bývalém hřbitově, by měla být samozřejmostí.   

Témata: