5 rad, jak zatočit s předvánočním stresem: Práce ještě nikdy nikomu neutekla

Redakce

Stres a spěch. Pod těmito slovy si většina lidí přestavuje Vánoce. Aby bylo o svátcích vše v pořádku, čeká nás spoustu vyřizování, nemluvě o práci. Než přijde těch vysněných pár dní volna, všichni musí v práci nebo ve škole fungovat dvojnásob. Poradíme vám, jak se zbavit předvánočního stresu.

  1. Neodkládejte nakupování dárků

Pár dní před Štědrým dnem se v nákupních centrech pohybuje spousta lidí. Neskutečné fronty u pokladen vás neminou. Budete zpocení až za ušima, protože budete rychle shánět něco, čím byste udělali radost svým blízkým. Navíc nebudete mít ani potuchy, co jim pořídit. Nakonec vezmete něco, co vám přijde první pod ruku. Tím můžete vše zkazit, protože riskujete, že šlápnete vedle. Vaši blízcí se u stromečku budou cítit zklamaně, pokud jim dáte něco, co opravdu nechtěli. Vyhněte se těmto problémům. Začněte nakupovat dárky už teď. Přemýšlejte, co by vašim příbuzným udělalo radost. Brouzdejte po internetu, třeba na něco originálního narazíte. Nakonec jistě něco seženete a pár dní před svátky nebudete nervózní, že ještě stále nic nemáte.

  1. Vykašlete se na přehnané uklízení a pečení

Vánoce mají být svátky klidu a pohody, ale vy chodíte do práce, vaříte, pečete a uklízíte. Na to se vykašlete! Nepřichází válka, ale Štědrý den. Jde hlavně o to, abyste byli všichni spolu a odpočívali. Vyhraďte si maximálně jedno odpoledne na uklízení a zapojte do něj celou rodinu. Domácnost se nemusí blýskat čistotou, abyste si Vánoce užili. S cukrovím to také nemusíte přehánět. Stačí napéct perníčky a zbytek druhů sladkého se dá objednat v cukrárnách.

  1. Nemyslete jen na druhé, ale taky na sebe

Vánoce se točí jen kolem našich bližních a na sebe úplně zapomínáme. Navíc ostatní v nás nechtějí vidět uhnané k smrti, ale svěží a plné radosti. Před Vánoci si musíte najít čas i na sebe. Zajděte si do kina nebo do cukrárny. Obdarujte sami sebe, kupte si něco hezkého, jen pro vaše potěšení. Zasloužíte si to!

  1. Doplňte si baterky

V tomto náročném čase potřebujete spoustu energie, abyste vše zvládli. Jednoduše si ji doplňte. Změňte jídelníček. Stravujte se zdravěji než dříve. Celozrnné pečivo a velké množství ovoce vám dodá potřebnou sílu na vánoční shon. K tomu si ještě kupte vitamíny a budete jako rybičky. Můžete si především pořídit magnézium, které vám dodá rychlou dávku energie.

  1. Nezapomeňte na řádný odpočinek

Zbytečně se nepřepínejte. Pokud jste nestihli to, co jste chtěli udělat, nebuďte kvůli tomu dlouho vzhůru. Doděláte to další den. Pokud máte všeho nad hlavu, prostě si jděte odpočinout. Práce ještě nikdy nikomu neutekla. Dostatek spánku prostě potřebujete, jinak během dne nebudete moc dobře fungovat. Pokud něco před Vánocemi nestihnete, nedělejte si s tím starosti. Jsou to přece jen běžné svátky, které se opakují každý rok.

10 věcí, které jsou na Vánoce důležitější než dárek pod stromkem: Sentimentalita, chlupaté ponožky i svářo

8 rad, co dělat, abyste přežili Vánoce: Sexujte, neuklízejte a cpěte se