5 skvělých tanečních songů, na které se neprávem pozapomnělo

Redakce

Máte chuť si v tomhle smutném počasí zatrsat? A co takhle na písničky, které se už zase tak moc v rádiu nehrají, ale přesto stojí za to? Z našeho žebříčku si určitě něco vyberete.

Kelly Rowland – Commander

Když vyšla tahle super spolupráce Davida Guetty a Kelly Rowland, možná se od ní čekalo trochu víc, než že zapadne takhle snadno (a nespravedlivě) do hlubin hudební produkce. Přece jenom Commander trochu zastiňuje předchozí featuring francouzského DJ a vnadné pěvkyně s názvem When Love Takes Over. Přítom prvně jmenovaný kousek se dočkal  mnohem přívětivějšího ocenění kritiků, kteří vyzdvihli dobrý zpěv (jenž je slyšet i skrz digitální úpravy) a šikovnou produkci.

Skladbu ovšem nedoporučujeme poslouchat těm, kdo se učí anglicky. Je v ní totiž schováno několik záměrných gramatických chyb.

Afrojack feat. Eva Simons – Take Over Control

S Holanďankou Evou Simons to vypadalo nadějně, ale možná jí hodně uškodilo to, že když v roce 2009 uniklo její demo k songu Silly Boy, všichni si mysleli, že to je nějaký leak k nahrávce Lady Gaga či Rihanny. Místo na její hudbu se tudíž posluchačstvo soustředilo na něco úplně jiného a nepomohl tomu ani její extravagantní účes. Pak ale v roce 2010 přišel singl Take Over Control, který hodně pomohl jinému umělci, a to producentovi songu Afrojackovi. Pro toho byla tato písně naopak vstupenkou do producentské a dýdžejské elity.

Wet Fingers feat. Anna Montgomery – Turn Me On

Pokud jste neviděli polské drama Sala Sambójców (Suicide Room) od režiséra Jana Komasy, tak vám ho rozhodně doporučujeme – nejen proto, že se zaobírá zajímavým tématem prolnutí virtuální reality a skutečného světa, ale i proto, že má výborný soundtrack. Na něm se objevuje i tato vysoce návyková záležitost od polského dua Wet Fingers, které pro tento song hledalo opravdu výjimečný vokál. Našlo ho až v americkém Los Angeles; zpěvačka s hypnotickým hlasem se jmenuje Anna Montgomery.

Cascada – Fever

Evacuate The Dancefloor bylo pro německé trio Cascada přímo veleúspěšným albem. A hnedka na začátek je potřeba zmínit jednu zajímavost – z celého alba právě tato píseň jako jediná obsahuje vulgarismy (které jsou ovšem trochu po dětsku vypípány). A také se tady stala jedna taková nepříjemnost – vzhledem k tomu, že v roce 2009 ještě vadilo, že není song dostupný fyzicky, se tato písnička jako jedna z mála od Cascady nedostala do nejdůležitějšího tanečního žebříčku Velké Británie. To ale vůbec nemění nic na tom, že je to dobrá píseň, kterou stojí za to vyhrabat z hudebních archivů.

Eric Chase – If You Tolerate This

A nakonec si dáme takovou čistě klubovou záležitost. Pamatujete ještě hit Manic Street Prechaers If You Tolerate This Your Children Will Be Next? Tak tady máte jednu předělávku, která se fakt povedla. Je od německého DJ Erica Chasea, který si se slavným samplem hodně pohrál. Jen je trochu škoda, že si režisér trochu víc nepohrál s videoklipem, který prachsprostě zachycuje jen tuto lehce stupidní zápletku: dívka si čte v laptopu, pak se projede autem a poté laptop rozbije. To je přímo na Oscara! Ha ha.

5 nejlepších vesmírných videoklipů, znáte je všechny?

5 nejlepších klipů inspirovaných videohrami. Let’s play a game!