5 vědeckých způsobů, jak někoho přimět, aby se do vás zamiloval

Redakce

Věříte na osud? Na to, že někoho zahlédnete přes celou místnost a jakmile se vaše pohledy setkají, životní láska je na světě? No, v reálu je někdy potřeba tomu trochu pomoct. Zapomeňte na amatérské rady kamarádů a zkuste to cestou, která má vědecké základy!

  1. Valte bulvy
    Ne nadarmo se říká „oko, do duše okno“. Sílu očního kontaktu nikdy nepodceňujte! Studie z roku 1989 totiž dokázala, že lidé, a to i cizinci, kteří si dvě minuty s úsměvem hleděli do očí bez přerušení, cítili vůči druhému náklonnost a přitažlivost.
  2. Hrajte nedostupnou / nedostupného
    Zní to jako moudro našich babiček, ale vážně platí. Podle teorie Roberta Cialdiniho platí, že věci, které jsou vzácné a těžko dostupné, jsou také výrazně žádanější. Potvrdil to i experiment studentů sociologie, kteří ukázali skupině žen několik mužů s tím, že první je miluje, druhý k nim má velmi blízko a třetí si svými city není příliš jistý. Pak měly dámy říct, který jim přijde nejatraktivnější. Pokud hádáte, že se shodly na tom váhavém – hádáte správně.
  3. Buďte nablízku
    Vztahy na dálku nefungují, a když už, tak jedině že jste dávno až po uši zamilovaní. Průzkum registrovaných manželství ve Filadelfii z roku 1932 ukázal, že skoro půlka sezdaných párů žila maximálně pět bloků od sebe. To bylo ale samozřejmě dávno před Facebookem a Messengerem.
  4. Propojte se skrze adrenalin
    V roce 1973 skupina vědců prokázala spojitost mezi adrenalinovým zážitkem a zvýšením sexuální přitažlivosti. Během experimentu poslali jednu skupinu párů na nestabilní visutý most a druhou na zcela normální lávku. Ti, kteří se báli o svůj život, zároveň vykazovali mnohem větší zájem o své protějšky. Takže příští rande s idolem jedině na horské dráze, rozumíme si?
  5. Všímejte si jejich zájmů a koníčků
    To je snad jasné, říkáte si asi. A také, že ano. Mnoho studií už dokázalo, že aby se dva zamilovali a chtěli navázat partnerský vztah, je potřeba, aby měli podobné okruhy zájmů a byli na podobném stupni atraktivity. Pokud nemáte to druhé, zkuste to uhrát na to první.

Jste sexy, chytrá, zábavná, ale stejně bez chlapa? Tady je 5 důvodů, proč to tak je

Jak žít v páru šťastně a zamilovaně až do smrti? 7 zvyků lidí, kteří mají super vztahy