5 zásad hubnutí: Takhle na to musíte

Redakce

Základy hubnutí jsou jednoduché. Nastavit si jídelníček a rozvrhnout si cvičební plán. Než však přijde nějaké pokušení, kterému jen těžko odoláváme…

  1. Nejdříve si naplánujte jídlo a až potom cvičení – Když začínáte s hubnutím, tak se většinou soustředíte na dietu a cvičení zároveň. Ale nejdříve se zaměřte na jídlo. Nedávná studie zjistila, že cvičení samo o sobě nestačí k tomu, abyste získali svou vysněnou postavu. Pokud chcete shodit kilogramy, tak se nejdříve zaměřte na jídelníček, protože je důležité nastavit si zdravé jídelní návyky.
  2. Vyberte si odměnu, po které nebudete mít výčitky – Sami nejlépe víte, co je vaší největší „žrací“ slabinou. Pokud si neumíte představit každodenní život bez čokolády či koblihy, tak byste je měli jíst dál. Na druhou stranu se ale také musíte vzdát něčeho jiného, co tak mermomocí nepotřebujete. Pokud totiž budete jíst příliš nezdravých potravin, tak určitě nezhubnete. Když se budete držet pravidel a dáte si navíc jen jednu věc, tak to nevadí.
  3. Vyměňte jedno jídlo za smoothie – Na světě je neskutečný výběr jídel, o to víc chyb můžeme udělat a zpomalit tak proces hubnutí. Místo jídla si můžete dopřát smoothie, ale mělo by být také vyvážené a neobsahovat jen samý cukr. Kombinujte ovoce, zeleninu, ořechy a semínka.
  4. Užijte si sklenku vína – Nehledejte nízkokalorické koktejly, ale raději si dopřejte něco, z čeho budete mít radost. Sklenka dobrého vína vám jídelníček moc nenaruší a navíc si ji vychutnáte. Dle studie dokonce sedmdesát procent žen, které pily víno, měly menší pravděpodobnost, že budou obézní, než ženy, které abstinují.
  5. Na porci záleží – Nemyslete si, že když je jídlo zdravé, tak ho můžete jíst na kila. Takhle to nefunguje. I zdravé jídlo musíte jíst s mírou…

5 potravin, které vaše tělo očistí od nikotinu a ani nebudete mít chuť na další cigáro

ŠEST způsobů, jak začít s fitness a vydržet u jarního cvičebního plánu