5 způsobů, jak NEpoužívat vlasovou kosmetiku

Redakce

Laky, výživná séra a nejrůznější oleje na vlasy. Poradíme vám, jak je nepoužívat.

  1. Používáte příliš mnoho hydratace! Je jasné, že chcete aby vaše vlasy vypadaly naprosto dokonale, ale tím, že to budete přehánět s olejem, tomu moc nepomůžete. Vaše vlasy budou zplihlé. Stačí kapička a vlasy tím dostatečně vyživíte a neztratí objem.
  2. Používáte přípravky blízko hlavy? Špatně. Takhle si zafixujete jen tu část, kam přípravkem zrovna míříte. Laky a různé spreje je důležité nanášet z větší dálky, aby vlasy nebyly slepené a nehezky upravené. Takže aspoň dvacet centimetrů od hlavy.
  3. Dávate si tužidlo ke kořínkům? Chyba. Tužidlo se musí nanášet po celé délce vlasů, aby to splnilo ten efekt, který očekáváte.
  4. Myslíte si, že máte zdravé vlasy, tak nepoužíváte ochranu před fénováním? Možná máte krásné vlasy a na první pohled péči nepotřebujete. Vlasy jsou ale velmi jemné a pokud nebudou mít tu správnou výživu a ochranu před teplem, jak dlouho asi vydrží krásné? Je snadnější potížím předejít, proto ochranu nepodceňujte.
  5. Po vyfoukání vlasů dáváte lesk po celé hlavě? Pokud chcete mít krásné a lesklé vlasy, lesk určitě používejte. Rozhodně ho ale nedávejte ke kořínkům vlasů, ty jsou přeci nejzdravější a lesk nepotřebují. Hlavně si tím poničíte celý účes. Takže pouze do konců.