50 Cent rozházel v Praze svůj šatník

Hana-Slivova

Rapper 50 Cent přilákal na svůj včerejší pražský koncert různorodé publikum. Od rodičů s dětmi, kterým ještě nebylo ani deset, přes párty kluky a holky až po zvědavce-třicátníky. Fanoušci gangsta rapu sice zaplnili odhadem jen necelé dvě třetiny holešovické Tesla arena, do které se vejde přes deset tisíc lidí, v nadšeném a soustavném hiphopovém máchání rukou jim to ale nezabránilo.

Americký rapper

), s 50 Centem odbroukaly i přítomné nevědoucí děti. In Da Club z alba Get Rich or Die Tryin‘ nebo Candy Shop z The Massacre pak plochu arény přeměnily v party klub.

Poslechněte si Baby By Me

50 Cent s týmem dával dychtivým prvním řadám od začátku koncertu bonusy, každou druhou skladbu totiž hodil do publika nějaký ze svršků. Mezi lidi tak odplulo několik triček, mikin, ručníků (těch si 50 Cent údajně nechal připravit dvě stě) a také jeden klobouk. Komunikace s publikem ale, snad i kvůli 50 Centově angličtině se silným přízvukem, úplně nefungovala a "scénka" se čtyřmi náhodně vybranými kluky z publika ke konci koncertu tak působila spíš trapně.

50 Cent před devíti lety přežil útok zbraní, nosí neprůstřelnou vestu a sám jednu zbraň vlastní. Odkaz k puškám a pistolím tak nechyběl ani včera, zbraně se často objevovaly na plátnech vedle pódia. Sám 50 Cent přirovnává ke zbrani svůj rap včetně obrazných textů o drogách, prostituci, násilí i večírcích; jeho muzika je podle rappera tou zbraní, kterou ostatní zabíjejí.
Včera svým rapem obstojně „zabil" dvě hodiny v pražské Tesla areně.

50 Cent
Praha, Tesla arena, 5. března 2010

Témata:, ,