6 důvodů, proč by měla každá žena začít plavat!

Redakce

Plávání má spoustu výhod, mezi které patří to, že tvoří svaly, dostane vás do formy, ale také zpomaluje stárnutí. Pokud vám ani tyto důvody nestačí, tak čtěte dál...

  1. Plavání jako silový trénink: Během plavání jste neustále v pohybu a to je nejen jako skvělé kardio, ale také posilování. Voda je osmsetkrát hustší něž vzduch a tím pádem jsou vaše svaly neustále v odporu. Pokud tedy chcete dobrou fyzičku a ještě dobře vypadat, tak plavte!
  2. Skvělé pro naše plíce: Když se potápíte, tak zadržujete dech a tím procvičujete i své plíce. Tělo se tak naučí přijímat více čerstvého vzduchu s každým dalším novým nádechem. Plavci mají tak lepší dechový objem oproti běžcům a to pomáhá snižovat srdeční frekvenci a krevní tlak.
  3. Plavání jako lék proti stárnutí: Pravidelní plavci jsou prý o dvacet let mladší, něž kolik jim je doopravdy let. Plavání totiž ovlivňuje krevní tlak, hladinu cholesterolu v krvi, kardiovaskulární výkonost, nervový systém atd… Už nebudete potřebovat krém proti vráskám.
  4. Lepší výkon mozku: Během plavání se průtok krve do mozku zvýší až o čtrnáct procent.
  5. Otevřete si nové možnosti: Pokud vás láká šnorchlování na Bahamách či skok do vody, tak díky plavání to můžete dokázat. Nebudete se totiž už tolik bát a stanovíte si nové cíle.
  6. Díky plavání budete lepší běžci: Vzhledem k tomu, že během plavání lépe přijímáte kyslík, tak si tím zlepšujete fyzičku. Pokud se tedy chystáte na maraton, tak zkuste plavání a věřte, že pocítíte změnu!

5 způsobů, jak se dostat do formy bez nutnosti použití financí: Jděte běhat, sledujte akce a mrkněte na internet

Fitness pro alkoholiky: 7 cviků, které můžete dělat s vínem. Už znáte Sauvignon dřep?