6 důvodů proč byste měli navštívit Filipíny

Redakce

Návštěva Filipín je velká zábava. Nejen, že jsou zde nádherně bílé písčité pláže a přátelští obyvatelé, ale také krásná příroda. Navíc je zde vše oproti našim cenám levné a to uvítá každý z nás. No ne?

  1. Lidé

Místní lidé jsou ty nejvíce laskaví a přátelští lidé, jaké budete mít možnost poznat. Jsou sice zvědaví, ale uctiví a příjemní. Na každém kroku rozdávají radost a úsměv, který vám zlepší den.

  1. Pláže a ostrovy

Filipínské ostrovy jsou rájem na zemi. Mezi ty nejkrásnější pláže patří White Beach na Boracay, která se řadí mezi deset nejlepších pláží světa. Pokud jste milovníky bílého písku a azurového moře, tak jste zde na správném místě.

  1. Flóra a fauna

Filipíny jsou domovem nejrůznějších ptáků, rostlin, živočichů a mořských tvorů. Žije zde téměř dvě stě druhů savců, jedním z nich je Filipínský Tarsier – ten je jedním z nejmenších a nejroztomilejších druhů opic na světě. Naleznete zde také víc než šest set ptáků a více než tři sta druhů plazů a obojživelníků. Filipíny mají také krásnou přírodu, která nabízí neobvyklá místa, jako jsou Rýžové terasy v Banaue nebo fantastické Čokoládové kopce v Bohol.

  1. Počasí

Průměrná roční teplota se na Filipínách pohybuje kolem dvaceti šesti stupňů Celsia a nejlepší období pro jejich návštěvu je od listopadu do května. Bohužel je zde také monzunové období, tedy období dešťů, které je od června do října, takže pokud nechcete zažít déšť, tak se těmto měsícům vyhněte.

  1. Jídlo

Filipínská kuchyně není sice po světě moc známá, ale to neznamená, že jídlo nechutná dobře. Filipínci milují své jídlo a existuje hned několik delikates, které musíte vyzkoušet. Buďte stateční a ochutnejte třeba Balut, což je vařené vejce se zárodkem kachny uvnitř. Ale pokud se vám teď začalo chtít zvracet, tak pro vás mají i jiné dobroty v podobě čerstvých mořských plodů, od krabů a tygřích krevet po chobotnice, a to vše za nízké ceny.

  1. Levný alkohol

Ceny za alkohol jsou na Filipínách velmi nízké. Kdykoli si objednáte rum s colou, můžete si být jisti, že cola bude stát více než rum. Co musíte na Filipínách vyzkoušet, je pivo Red-Horse, které je silnější než normální pivo.

Srdceryvný význam prvních slov, která řekl Snape Harrymu

Jak dnes vypadá Červíček z Harryho Pottera? Zhubnul a nepoznali byste ho!