6 důvodů, proč navštívit Srí Lanku

Redakce

Srí Lanka je nádherným místem, kde uvidíte zlaté pláže, obrovské vlny, hory, mocné slony, opice a další úžasné věci, které prostě stojí za to! Fakt.

  1. Cesta na kole podél čajových plantáží

Jízda na kole je zde jako způsob přepravy, takže pokud rádi šlapete a milujete cítit vítr ve vlasech, tak Srí Lanka je pro vás tím pravým místem. Udělejte si výlet na čajovou plantáž Nuwara Eliya, která je domovem nejstarších čajových plantáží v zemi.

  1. Poznejte slony

Na Srí Lance je úžasný sloní sirotčinec, kde místní obyvatelé pečují o slony a pomáhají jim rehabilitovat, když jsou zranění. Naleznete tu také školky a program na chov slonů v zajetí, kde je asi osmdesát slonů. Potkáte se s nimi tváří v tvář a dokonce můžete krmit i malá slůňata z lahve.

  1. Najděte svůj vlastní tropický ráj

Zapomeňte na Karibik, protože Srí Lanka je nádherná a plná velkých nedotčených pláží, které si můžete na chvilku přivlastnit a udělat si tak vlastní tropický ráj. Kokosové palmy obepínají bělostně písčité pláže s tyrkysovou vodou, která má teplotu dvacet sedm stupňů po celý rok. Pokud máte rádi sport a zábavu, tak můžete vyzkoušet surfování, které zde opravdu stojí za to.

  1. Zajděte si na procházku

Vyrazte do národního parku buď pěšky, nebo klidně terénním autem a objevte kouzelné safari, plné těch nejúžasnějších tvorů. Můžete vidět dokonce i skvrnitého leoparda, stáda volně žijících slonů a medvěda Pyskatého.

  1. Navštivte lví skálu

Kousek od města Dambulla, uprostřed kulturního trojúhelníku, leží posvátné Lví skály Sigirya, která je zapsána do seznamů UNESCO. Už z dálky vás zaujme svou jedinečností, protože vyčnívá na rovné krajině. Určitě ji tedy navštivte, protože je krásná a uvidíte zde i nádherné původní nástěnné malby.

  1. Ochutnejte jejich kuchyni

Srí Lanka se pyšní vynikající kuchyní, která má velmi výraznou chuť a nabízí mnoho regionálních specialit. Je zde spousta úžasných potravin od kari, kokosových ořechů po banány, mango a papáju, takže tohle jídlo rozhodně stojí za to a pokud chcete zlepšit své stravování, tak zde se vám to rozhodně povede.

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

5 nejkrásnějších jeskyní, které musíte vidět, než zemřete