6 fitness tipů, které máme od profesionálů

Redakce

Být fit a udržet si to je něco, co může být pro někoho problém. Pro mnohé z nás je těžké i dostat se z gauče. Pojďme se podívat na tipy a triky od profesionálů, kteří vědí, jak na to.

  1. Buďte důslední

Chase Squires přiznává, že není fitness expert. Sám se rozhodl změnit svůj styl života z nezdravého na zdravý, protože se cítil jako velký marshmallow. Začal každý den běhat a jíst zdravě. Jeho tajemství? „Nejsem rychlý, ale jsem konzistentní,“ říká Squires, který tvrdí, že konzistence je jeho nejlepší tip pro dodržování fitness režimu.

„Vše začalo dvaceti minutami na běžeckém pásu,“ dodal. Nyní se účastní nejrůznějších závodů.

  1. Na účinnosti cvičení záleží

Americká rada na cvičení nedávno zkoumala asi tisíc osobních trenérů a jejich techniku, jak získat fitness formu. Tady jsou jejich tři nejúčinnější návody.

  • Silový trénink – i dvacet minut denně dvakrát týdně pomůže celému tělu.
  • Intervalový trénink – může zahrnovat chůzi po dobu dvou minut, běh po dobu třeba tří minut a jejich střídání. Je to extrémně efektivní a produktivní způsob, jak cvičit.
  • Zvýšené kardio – nejlepší je hodinka denně a zkuste chůzi, běh nebo klidně tanec.
  1. Stanovte si reálné cíle

Neusilujte o dokonalost nebo nereálný cíl, který nemůžete splnit. Zaměřte se na zvýšení zdravého chování tím, že změníte stravování a budete cvičit. Začněte pomalu a postupně přidávejte na vzdálenosti, času a intenzitě.

  1. Najděte si parťáka

Když si najdete parťáka, který chce také změnit svůj styl života, tak to pro vás bude mnohem lepší a příjemnější. Budete se totiž navzájem podporovat.

  1. Udělejte si takový plán, který vám skvěle zapadne do denního rytmu

Nemůžete si plánovat cvičení, na které nebudete mít čas nebo kvůli němu nebudete nic stíhat. Pokud nemáte čas chodit do posilovny, tak cvičte doma. Na internetu najdete spoustu videí, které pro vás mohou být inspirací.

  1. Dělejte to, co vás baví

Je důležité dělat to, co vás baví a je pro vás příjemné. Pokud to tak nebude, je to špatně.

Workouty, díky kterým budete spalovat tuk

6 fitness trendů roku 2016, o kterých byste měli vědět