6 fitness trendů roku 2016, o kterých byste měli vědět

Redakce

Fitness trendy a novinky se neustále mění a přicházejí také nové technologie. My jsme pro vás vybrali šest nejzajímavějších trendů, které vylepší váš trénink.

  1. Fitness hodinky – Chytré hodinky, které jsou zároveň sledovacím zařízením, vám třeba změří i tepovou frekvenci nebo poskytnou další statistiky, které vám pomohou vnímat a poznat své tělo a co mu nejlépe vyhovuje. Hodinky jsou výborným doplňkem, ze značek můžeme doporučit Fitbit, Garmin a Apple.
  2. Funkční a speciální kondiční programy – Dřepy jsou skvělé pro naše tělo, ale to neznamená, že je to dostačující. Novinkou jsou speciální tréninky a programy, během kterých se kombinuje kardio s posilováním a je to tak bezvadným šokem pro tělo, které spaluje rychleji. Tréninky jsou nově také rozděleny podle věku účastníků a jsou pro ně také speciálně upraveny. Zkuste třeba program T25.
  3. Trénink ve skupině – To je něco, co vás motivuje a ještě ušetříte peníze. Osobní trenéři začínají nabízet tréninky pro více osob a tak můžete cvičit společně se svými kamarádkami a navzájem se motivovat. Bonusem je rozhodně to, že ušetříte peníze.
  4. Vzdělávání v oblasti fitness – Fitness skupiny mohou být užitečné a zábavné zároveň. Díky „školení“ se dozvíte, co a jak dělat, aby to byla ta správná cesta pro vaše tělo. Možná tak sami zjistíte, že děláte některé věci špatně.
  5. Outdoor fitness – Outdoorové sporty začínají být víc a víc oblíbenější. Nejvíce nás láka to, že jsme v přírodě a děláme i věci, na které naše tělo není vůbec zvyklé a ještě se u toho pobavíme. Většinu baví horolezectví, turistika, jízda na kajaku, skupinové běhání…
  6. Přístroje na fyziologické měření – Díky datům se můžete dozvědět zajímavé informace o svém těle a hlídat si tak, co je potřeba. Tento rok se také objeví spoustu dalších technologií, které budou měřit mnohem více fyziologických parametrů, než jste zvyklí. Budete překvapeni, co všechno můžete sledovat.

6 fitness hvězd, které na Instagramu sleduje každý a vy musíte taky

Videa: Top 5 fitness trendů, které tento rok musíte zkusit