6 fitnessek, které vám poradí, jaký zdravější drink si na baru objednat. Výčitky mít nebudete…

Redakce

Možná si myslíte, že fitnessky pijí pouze vodu s citronem nebo třeba matcha tea. Jste však na omylu, protože alkohol pro ně není tak úplně tabu. Sem tam si ho dají a vy můžete taky, aniž byste narušili svůj jídelníček. Níže jsme sepsali nápoje, které doporučují samy trenérky či fitness bloggerky a instruktorky.

Koktejl s čerstvým ovocem

„Snažím se vybírat si nápoje, které neobsahují moc cukru, protože raději kalorie jím, než piju,“ svěřila se instruktorka Victoria Brown z Los Angeles.

„Vždy když vidím, že barman používá čerstvé suroviny, tak nedokáži odolat. Co je horšího než umělá sladidla a přeslazené sirupy? Zkuste si tedy vybrat něco fresh – ani ovocné pyré není na škodu,“ dodala.

Vodka

„Vždycky jsem byla fanouškem vodky, a když na to přijde, tak jsem i teď,“ svěřila se certifikovaná osobní trenérka a tvůrkyně průvodce zdravím Anna Victoria.

„Nemám ráda chuť alkoholu, takže si ho dávám jen zlehka a druhý den jsem fit,“ dodala.

Anna si jednou v týdnu dává k jídlu dobré a kvalitní víno, když však narazí na tvrdý alkohol, což se stane tak jednou dvakrát do roka, tak sáhne po vodce. Sama doporučuje, že je dobré se předtím najíst, protože vám pak druhý den nemusí být špatně.

Víno

Bree Branker, ředitelka a hlavní instruktorka IMAXShift, krytého cyklistického studia v Brooklynu, vždy sáhne po vínu.

„S vínem mám vždy jistotu, protože vím, co piju a jaké množství. S tvrdým alkoholem to nikdy neodhadnu a je to velmi záludné, protože nikdy jen tak nepoznáte, že máte dost. Hlavně si nechci plnit břicho něčím tak zbytečným, proto mám raději to víno,“ svěřila se Bree.

Nemyslete si však, že pije každý den, prý po láhvi sáhne jen zřídka. Ráda pije na své narozeniny, výročí, nebo když se někde popíjí. Doporučuje se najíst a prokládat to vodou.

Vodka se sodou a šťávou z grepu

Lindsay Buckley, instruktorka Soul Cycle, se drží co nejdál od sladkých sirupů, cukru, tmavých destilátů a šťáv, protože se po nich cítí druhý den nafouklá. Ale vodka? Ano, prosím!

„Když zrovna nesáhnu po vínu, tak si objednám vodku se sodou, grepovou šťávou a dvěma limetkami. Chodím do města asi třikrát až čtyřikrát za měsíc a jeden z těchto dvou drinků vždy zvítězí,“ svěřila se Lindsay.

Gin

Astrid Swan, trenérka letních bootcampů, má velmi oblíbený alkoholický drink, a to gin s limetkovou šťávou. Prý ho její tělo zvládá s lehkostí a druhý den jí není zle.

„Když to však přeženu, můžu rovnou začít tančit na stole,“ říká s vtipem instruktorka, která se vždy snaží před alkoholem najíst a poté ho míchat s vodou.

Tequila s limetkou na ledu

„Mám vlastně ráda tu chuť opravdu dobré a kvalitní tequily,“ říká trenérka Niku Alex Silver-Fagan.

„Je to jediný alkohol, z kterého mě nebolí hlava a není mi špatně,“ dodala.

3 skvělé koktejly – udělejte si je doma

4 šťavnaté recepty, které si pohrály s alkoholem