6 hororových premiér, které budou na Halloween všechny strašit

Redakce

Halloween se rychle blíží a filmaři to vědí. Z tohoto důvodu vypustí do světa své nové horory právě v říjnu. Tyto filmy skvěle všechny naladí na strašidelnou atmosféru v tomto měsíci.

  1. Ouija: Origin of Evil (2016)

Když bylo oznámeno, že Universal Pictures bude dělat další díl jednoho z nejhorších filmů roku 2014, diváci byli pochopitelně skeptičtí. Poté, co se všichni dozvěděli, že film bude točit Mike Flanagan, režisér hororu Oculus, zájem o další díl Ouija se ale zvýšil. Pokud někdo dokáže zvednout propadák z popela, pak je to právě Flanagan. Děj filmu Ouija: Origin of Evil se odehrává 50 let před prvním dílem. Mladá dívenka je posednutá škodolibým duchem hned poté, co najde tabulku Ouija. Do amerických kin přišel snímek 21. října.

  1. Boo! A Madea Halloween (2016)

Snímek natočil režisér Tyler Perry. Tento horor pravděpodobně nebude mít za hlavní cíl všechny postrašit, ale spíše rozesmát. Nabízí totiž divákům nejen hrůzostrašné věci, ale i komediální prvky. To je pozitivní pro ty, kteří brutálním hororům moc neholdují. Děj pojednává o hlavní hrdince Madee, která se stará o svoji pravnučku a mezitím honí zabijáky, poltergeisty a zombie. Ve světových kinech měl tento snímek premiéru 21. října.

  1. Under the Shadow (2016)

Snímek zrežíroval Babak Anvari. Horor se odehrává v Teheránu roku 1988 během války, která trvá už 8 let. Hlavní hrdinka Shidehina se snaží se svojí malou dcerkou normálně žít. Bohužel její manžel bojuje ve válce a dcera Dorsy najednou začne být zvláštní. Trpí nekontrolovatelnými záchvaty vzteku. Maminka má pocit, že ji napadají zlí duchové. A nejspíš nebude daleko od pravdy. Horor nabízí strhující podívanou, u které se budete bát. A nejen to. Tvůrci pomocí tohoto filmu kritizují danou dobu. Snímek měl premiéru 7. října ve světových kinech.

  1. The Windmill (2016)

Horor The Windmill natočil režisér Nick Jongerius. Tento snímek nabízí velikou dávku scén, u kterých se budete lekat. Navíc je trochu depresivní. Zkrátka horor, jak má být. Děj pojednává o partě turistů z Amsterdamu, která plánuje výlet na odlehlé mlýny. Po smívání se objeví nečekané trable. Autobus se pokazí. Partička se vydá do nedalekého mlýnu. Po cestě je sleduje divný muž se zbraní. Jedno víme jistě, pravděpodobně nikdo z této šlamastiky nevyvázne živý. Film bude mít premiéru 28. října.

  1. Phantasm V: Ravanger (2016)

Snímek zrežíroval David Hartman. Ravanger je pátý a poslední díl hororové série Phantasm. Fanoušci se něj dlouhou dobu těšili. Hlavní hrdina Reggie stále hledá ztraceného kamaráda Mikiho – už několikátý rok. Touží se konečně pomstít Tall Manovi. Po dlouhém hledání se nakonec probudí na vozíčku a vedle sebe uvidí Mikiho. Kamarád mu řekne, že mu lékaři diagnostikovali demenci a příběhům o jeho dobrodružství nikdo nechce věřit. Co když byl celý jeho život jen iluzí? Snímek měl premiéru 7. října ve světových kinech.

  1. Jack Goes Home (2016)

Snímek natočil režisér Thomas Dekker. Hlavnímu hrdinovi Jackovi umřel táta. To mu dalo impulz k tomu, aby se vrátil domů a staral o svoji nemocnou maminku. V rodném kraji pomalu zjišťuje tajemství, které zahaluje jeho rodinu do tajemného stínu. Po tom všem, co zjistí, si už nebude jistý, kým vlastně doopravdy je. Snímek je velice napínavý, nudit se u něj nebude ani náročný divák. Film Jack Goes Home vstoupil do světových kin 14. října.

8 legendárních českých filmů, které můžete sledovat pořád dokola. Jaký si pustíte tentokrát?

Grace Kelly. 22 věcí, které jste o ní možná nevěděli

Témata:,