6 masáží, které byste měli vyzkoušet alespoň jednou za život: Hadí, sloní i kaktusovou

Redakce

Máte rádi masírování různých částí svého těla? Zkuste něco speciálního. Existují různé druhy masáží, o kterých jste pravděpodobně dosud nic neslyšeli...

  • Sloní masáž. Sloní masáž je velmi netradiční a oblíbená, protože vás nemasírují lidé, ale sloni. V Thajsku lidé cvičí mladá slůňata speciálně k tomu, aby masírovala turisty. Zvířata používají své nohy a choboty. Jednou nožkou jemně podupávají na záda a zadek masírovaného. Chobotem poklepávají na záda a krk turisty. U každé takové masáže stojí další člověk, aby slona kontroloval. Přece jen se může stát, že se nějaký člověk slonovi nezalíbí a dupne si na něj trochu více, než je při masáži nutné. Nejenže si jedinec užije skvělé masáže, ale prožije i skvělý zážitek.
  • Masáž lechtáním. Pokud jste lechtiví, tak tuhle masáž nejspíš nepřežijete. V Madridu vynalezli masáž lechtáním. Lehnete si na lehátko a masér vás jemně lechtá svými prsty po celém těle. Po chvíli na vás vytáhne ještě větší kalibr – peříčko. Intenzitu lechtivých dotyků reguluje podle toho, jak jste moc citliví a jak vám to nejvíce vyhovuje.
  • Kaktusová masáž. Myslíte si, že kaktusová masáž je jen pro otrlé? Chyba. Takovou masáž si může beze strachu dopřát každý z nás. Provozuje se hlavně v Mexiku. Předtím, než na vás maséři naskládají kousky z kaktusů, jsou jim odstraněny pichlavé jehly. Po takové masáži vám z těla zmizí nežádoucí póry a pokožka bude hydratovaná.
  • Hlemýždí masáž. Při hlemýždí masáži vám zaměstnanci kosmetického salónu položí na obličej – překvapivě – hlemýždě. Jejich sliz odstraňuje odumřelé kožní buňky, hydratuje ji a ochraňuje před spálením. Je to revoluční způsob, jak snadno dosáhnout hladké pleti. Masáž trvá pět minut. Šneci jsou krmeni bio zeleninou a jsou použiti jen jedenkrát denně, protože se jim rychle vyčerpává sliz. Pokud chcete mít krásnou pleť, zatněte zuby a představujte si, že vás nemasírují hlemýždi, ale lidé.
  • Masáž pro Kleopatru. Dnešní maséři se inspirovali v historií. Podle pověstí Kleopatra každou noc uléhala do postele se zlatou maskou. Chtěla se zbavit vrásek a mít dlouhá léta mladistvý vzhled. Pokud chcete dopadnout jako Kleopatra, nechte na sebe naskládat čtverce vytvořené ze zlata a hydratačních látek. Těžko říct, zda vám to pomůže, když to zkusíte jen jednou. Jisté je jen to, že vám to pěkně vyprázdní kapsy.
  • Hadí masáž. Hadí masáž je jen pro silné povahy. Kvalifikovaní lidé na vás naskládají krajty. Plazí se po vašem těle a tím blahodárně přispívají k zlepšení vašeho metabolismu. Hadí pohyb na lidském těle nabízí velikou relaxaci, tak jak to prý nedokáží ani ruce zkušeného maséra. Před začátkem masáže jsou hadi velice dobře nakrmeni, aby si nepochutnali na vás.

40 vtíravých myšlenek, co nás chtě nechtě napadají v metru (omluva Brnu)

10 tipů, co dělat na Valentýna, když jste singl