6 nejlepších cviků s medicinbalem, které vám zaručí pekáč buchet

Redakce

Hledáte cviky na břišní svaly na doma? Chcete se zbavit tukových polštářků a získat místo nich ploché břicho? Pak musíte zkusit tyhle cviky s medicinbalem. Začněte tím, že si pořídíte pořádný medicinbal, který bude mít alespoň pět kilo. To do začátku úplně stačí. Kupte si takový, který má po stranách dva úchyty na ruce, aby se vám dobře držel. No a teď se jdeme podívat na ty cviky.

  1. Sedy lehy

Vezměte si podložku na cvičení, na kterou si lehněte čelem ke stropu. Kolena pokrčte a chodidla položte na zem. Medicinbal chyťte oběma rukama nad hlavou a zvedejte se z podlahy, jako kdybyste si chtěli sednout. Během zvedání zvedejte medicinbal zpoza hlavy nad kolena. Cvik dělejte po dvaceti opakování ve třech sadách.

  1. Ruská otočka

Velmi účinný cvik, který si oblíbíte. Sedněte si na podložku s pokrčenými koleny, patou na zemi a špičkou směřující nahoru. Medicinbal držte u hrudníku a začněte se otáčet do úhlu pětačtyřiceti stupňů. Břicho mějte zpevněné a hlídejte si rovná záda. Nohy se nesmí hýbat. Otáčejte se doleva a doprava. Cvik dělejte po dvaceti opakování a ve třech sadách.

  1. Plank (prkno)

Medicinbal položte na zem a držte ho oběma rukama. Mějte je napnuté, stejně jako nohy při klasické poloze prkna. Cvik je náročnější, protože musíte držet rovnováhu. V této poloze vydržte třicet až šedesát vteřin.

  1. Mountain climber (horolezec)

Zůstaňte v pozici prkna s položenýma rukama na medicinbalu. Z této pozice přitahujte pravé a levé koleno k hrudníku a snažte se držet střední tempo. Nejen, že skvěle posilujete břišní svaly, ale i celé tělo. Vydržte to ze začátku alespoň třicet vteřin.

  1. Vytáčení trupu

Sedněte si na podložku a zvedněte pokrčené nohy z podlahy. Otáčejte se v trupu doleva a doprava, jako kdybyste chtěli medicinbal položit na podložku, ale nedotýkejte se jí. Kolena vždy točte na opačnou stranu než ruce. Držte zpevněný střed těla a opakujte dvacetkrát ve třech sadách.

  1. Dotýkání se palců na nohách

Lehněte si na podložku čelem ke stropu a medicinbal držte v napnutých rukách za hlavou. Nohy zvedněte do pravého úhlu, aby vaše tělo tvořilo písmeno L. Vrchní část společně s nataženýma rukama zvedejte co nejblíže k nohám. Dbejte na to, abyste zapojovaly pouze břišní svalstvo a ne krk. Cvik opakujte dvacetkrát ve třech sadách.

Podívejte se na některé další cviky v přiloženém videu:

7 výhod mírných tlouštíků nad vyposilovanými šampóny z posilovny ve věci ženského zájmu

Začínáme s běháním! Krok za krokem