6 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku

Redakce

Snažíte se už dlouho zhubnout, ale nedaří se vám to? Zkuste těchto šest potraviny, protože vám pomohou spálit více kalorií, uvolnit uložené tuky a eliminovat toxiny v těle.

  1. Rajčatový džus. Kdo by to byl řekl, že rajčatový džus funguje jako výborný spalovač tuků?! Ukázalo se, že rajčatová šťáva pomáhá eliminovat záněty v těle a také zmenšuje zásoby tuku v těle, což je super.  Rajčatový džus dokonce obsahuje adoponektin, protein, který pomáhá ničit tělesný tuk. Jednoduché nápady: udělejte si Bloody Mary nebo gazpacho!
  2. Losos. Díky konzumaci kvalitního lososa se můžete zbavit břišního tuku. Omega-3 mastné kyseliny, které jsou v něm obsaženy, pomáhají zlepšit citlivost na inzulín, což zmenšuje tuk v okolí vašeho pasu. Jednoduché nápady: uvařte si lososa na páře s vynikající zeleninou nebo si ho upečte na pánvi s brambůrkami.
  3. Avokádo. Avokádu moc lidí nedůvěřuje, protože se říká, že obsahuje spoustu tuku. Představte si ale, že tyto tuky jsou zdravé a napomáhají spalovaní našeho vlastního tuku a dokonce brání jeho ukládání. Kromě toho, že avokádo zlepšuje metabolismus, taky chrání buňky před poškozením volnými radikály. Jednoduché nápady: dejte si avokádo s mořskou solí a rajčetem k snídani, přidejte avokádo do salátu nebo si udělejte vynikající guacamole.
  4. Para ořechy. Když kupujete ořechy, nevyhýbejte se výborným para ořechům. Nejen, že jsou výborným spalovačem tuku, ale také zvyšují rychlost metabolismu. Navíc na sebe vážou toxiny, které by se jinak ukládaly do tukových buněk, a to může mít za následek vnik celulitidy. Jednoduchý nápad: rozdrcené para ořechy s mangem a salát.
  5. Chia semínka. Chia semínka obsahují omega-3 mastné kyseliny, vlákninu a bílkoviny, které potlačují chuť k jídlu, zrychlují metabolismus a pomáhají spalovat tuky. Namočte semínka na patnáct minut do vody a uvidíte, jak neuvěřitelně změní svou velikost. Díky tomu, že se až desetinásobně zvětší, vás skvěle zasytí. Jednoduché nápady: udělejte si puding, smíchejte je s kokosovým mlékem nebo je přidejte do smoothie.
  6. Kokosový olej. Kokosový olej má blahodárné účinky na lidský organismus. Při hubnutí skvěle potlačí chuť na jídlo a náš žaludek si připadá déle nasycený. Tělu navíc dodává energii, která nám umožní spálit mnohem více tuku, hlavně v břišní oblasti, kde se tukové buňky hromadí nejvíce. Jednoduché nápady: místo olivového oleje používejte kokosový olej nebo jezte jednu lžičku kokosového oleje denně.

6 nejlepších potravin, které si na podzim musíte užít

16 způsobů jak poznat, že jste tlustí: V cestovním pase máte nápis „Fotografie pokračuje na následující straně“