6 skutečných a děsivých zločinů, které vás donutí zamykat na noc dveře

Redakce

Následující zločiny mají společných hned několik věcí; u mnoha z nich dodnes neodhalili pachatele, všechny se skutečně staly, všechny jsou děsivé a pravděpodobně se po jejich přečtení dnes v noci doma pečlivě zamknete.

  1. Únos Angely Hammond: Její snoubenec vše slyšel přes telefon
    Angela byla zrovna v telefonní budce a mluvila svým snoubencem. Stěžovala si mu, že kolem bloku krouží nějaká divná dodávka. Ta po chvíli zastavila nedaleko a vylezl z ní muž. Rozsvítil baterku, chvíli předstíral, že něco hledá, a pak se vrhl na Angelu. Zatáhl ji do vozu a dal se na útěk. Její milý to vše slyšel, tak hned nasedl do auta a vyrazil jejich směrem, dokonce je i minul. Otočil se a ujížděl za nimi, ale dodávka zmizela ve tmě. O Angele u nikdy nikdo neslyšel. Mimochodem, byla těhotná.
  2. Vražda Dorothy Scott: Kosti mladé ženy objevili až po dvou letech
    Měsíce trápily Dorothy Scott telefonáty od neznámého stalkera, který jí vyhrožoval, že ji „odtáhne a rozseká na kousíčky, aby ji nikdy nikdo nenašel“. Jednoho večera, když Dorothy vyzvedávala auto z parkoviště, se mu to povedlo. Podle všeho si tam na ni počíhal a ujel s ní i s jejím vozem. Po týdnech pátrání se policii a Dorothiným rodičům ozval muž, který tvrdil, že je ženiným vrahem. Její ostatky našel náhodou jistý dělník, a to až dva roky po jejím zmizení – vrah na ně dal psí kosti, aby zmátl čich stopaře.
  3. Případ Cassie Jo Stoddart: Zavraždili ji spolužáci
    Cassie Stoddart hlídala dům své tetě a aby se rozptýlila, pozvala tam svého přítele a jeho kamarády, své spolužáky Briana Drapera a Toreyho Adamcika. Ti posléze řekli, že jdou do kina, ale schovali se v domě a počkali, až Cassiein přítel odejde domů. Poté dívku devětadvacetkrát bodli nožem, devět ran bylo fatálních. Oba si momentálně kroutí doživotní tresty. Nejděsivější na celém případu je, že se zločinci natočili během plánování vraždy.
  4. „Případ kůže“: Z Katarzyny Zowady vrah vyrobil oblek
    „Studentka se ztratila v Krakově,“ hlásaly titulky v polských novinách v roce 1998. Matka Katarzyny Zowady si dokonce najala soukromého detektiva, po její dceři se ale slehla zem. Po několika měsících zavadila loď na Visle o nějakou věc, tak ji posádka vytáhla. To, co našli, všechny odrovnalo – byl to oblek z lidské kůže. Někdo odstranil hlavu a vnitřnosti a zbytek sešil tak, aby to mohl nosit. Později se ukázalo, že kůže patřila hledané studentce. Navzdory intenzivnímu vyšetřování a velkému mediálnímu zájmu se vraha nikdy nepodařilo odhalit.
  5. Vrah Daniel LaPlante: Schovával se ve zdech domu
    Roku 1987 zavraždil Daniel LaPlante učitelku ze školky Priscillu Gutafson a její dvě děti. Ačkoliv policie na něj hned přišla a nasadila všechny složky k jeho dopadení, muže nemohli nikde najít. Pak ho náhodou objevila jeho bývalá přítelkyně – prostě otevřela dveře do skříně a tam stál on, s make upem, v šatech její matky a s mačetou v ruce. Ji i celou rodinu svázal, ale nejmladšímu se podařilo proklouznout. Než ale policie dorazila, LaPlante znovu uprchl. Další dva týdny o něm nikdo neslyšel. Jak to? Žil totiž ve zdech domu, ze kterého se zrovna někdo odstěhoval. Rodina se tam ale pro něco vrátila, a tak byl zločinec konečně dopaden.
  6. Setagayský masakr: Vrah si dal po činu zmrzlinu
    Mikia Miyazawu, jeho ženu Yasuko a jejich dvě děti Rei a Niinu zavraždil dodnes neznámý pachatel. Rei uškrtil, zbytek rodiny ubodal. Mrtvoly našla až po několika dnech Yasučina matka. To nejhroznější na celém případu ale je, že podle vyšetřování vrah po činu v domě Miyazawových ještě několik hodin zůstal. Přihlásil se na jejich počítač, brouzdal na netu, dal si k tomu zmrzlinu a nakonec použil jejich koupelnu, než odešel.

Brr! 4 příklady nejděsivějších lékařských pokusů, které někdo skutečně provedl

Přehlídka nočních děsů: 13 strašidelných historických fotek, které vám už nedají spát