6 super seriálů, kterými si můžete zkrátit čekání na Hru o trůny

Redakce

Nová série Hry o trůny je bezpochyby událostí roku pro všechny seriálové nadšence, do její premiéry ale ještě zbývá mnoho měsíců. Tady jsou tipy na málo známé nebo úplně nové, především ale zábavné seriály, které můžete zkouknout během čekání.

  1. 13 Reasons Why
    Teenager Clay Jensen najde u dveří krabici s několika nahrávkami, které vyrobila jeho školní láska Hannah. Zásilka přijde dva týdny poté, co dívka spáchala sebevraždu, a na kazetách vysvětluje třináct důvodů, proč to udělala. Superčerstvé mysteriózní drama má na ČSFD hodnocení 91%.
  2. The OA
    Sedm let poté, co zmizela, se Prairie Johnson objeví zpátky v malém městečku, kde se narodila. Její tělo je pokryté jizvami, nikoho nepoznává (před zmizením totiž byla slepá) a svůj příběh chce prozradit jen pěti vybraným lidem. Hodnocení na ČSFD 77%.
  3. Sense8
    Starší (2015), přesto velmi povedený počin sester Wachowských (Matrix) Sense8 je určen fanouškům temného sci-fi. Osm cizinců z různých koutů světa se na sebe duševně i citově napojí. Co to znamená? To zjistíte v seriálu s ČSFD hodnocením 82%, jehož druhá série bude mít letos premiéru.
  4. A Series of Unfortunate Events
    Možná jste četli knihu, možná jste viděli film s Jimem Carrey, Řada nešťastných příhod v seriálové formě vám ale ani tak rozhodně nesmí ujít. Neil Patrick Harris coby zlotřilý hrabě Olaf je zkrátka geniální a magický svět sirotků Baudelairových vás naprosto vtáhne. Hodnocení ČSFD 71%.
  5. Feud – Bette and Joan
    Právě běžící série o slavném konfliktu mezi hollywoodskými hereckými legendami Bette Davis (vynikající Susan Sarandon) a Joan Crawford (Jessica Lange). Dámy se začaly k smrti nenávidět při natáčení psychothrilleru Co se vlastně stalo Baby Jane? Doporučujeme milovníkům starých časů. ČSFD seriál hodnotí 84%.
  6. The Path
    Právě běží také druhá série dramatu The Path – seriálu o těch, co věří v Meyerismus, fiktivní náboženství založené na prorokovi, který údajně zná univerzální pravdu. Velmi aktuální téma a skvělý Aaron Paul v hlavní roli, to jsou věci, které seriálu vysloužily hodnocení 72%.

Konečně! První teaser na novou sérii Hry o trůny je venku. Co prozrazuje?

Nejikoničtější módní inspirace ze seriálů: Alexis z Dynastie, Carrie ze Sexu ve městě, Blair ze Super drbny…