6 tipů, jak překonat velkou krizi ve vztahu

Redakce

Procházíte ve vztahu velkou krizí a přemýšlíte, zda v něm vůbec pokračovat? Poradíme vám, jak poznáte, jestli má váš vztah smysl, a k tomu přidáváme ještě praktické rady, jak vyváznout z krize.

  1. Pojmenujte problém ve vztahu. Základem překonání krize je zjistit, jak jste se do ní dostali. Udělejte si na sebe čas, sedněte si naproti sobě a uvažujte nad tím, proč váš vztah míří ke dnu. Ženy se často cítí nedoceněné. Absolutně nesnáší to, když jsou svým partnerům lhostejné. Ochlazení trápí hlavně dívky. Mužům zase nejvíc vadí, když se na ně partnerka upne a oni nemají svobodu. Kvůli špatnému sexu se už také nejeden pár dostal do velké krize. Možná za zhoršení vztahu může hned několik věcí najednou. Musíte je rozklíčovat.
  2. Mluvte spolu o potížích bez hádek. Až přijdete na to, co způsobilo vaši krizi ve vztahu, pusťte se k dalšímu bodu. Mluvte o svých potížích, ale hlavně upřímně. Snažte se u toho nehádat, protože naštvaní nic nevyřešíte. Nejdůležitější je, abyste všechno mezi sebou řešili s chladnou hlavou, protože jinak by vaše udobřování nemělo žádný smysl. Pokud o všem budete mluvit rozumně, s velkou pravděpodobností dokážete krizi překonat.
  3. Zhodnoťte, zda má smysl dále pokračovat ve vztahu. Poté, co si vše vyříkáte, zhodnoťte, zda má smysl dál ve vztahu setrvávat. Pokud jste si spolu nedokázali popovídat s chladnou hlavou, pak nemá velký smysl ve vztahu dále pokračovat. Když spolu nedokáže normálně mluvit ani hodinu, ale neustále se o něčem dohadujete, není potřeba vaše utrpení dále protahovat. Bohužel. Pokud jste se však dokázali o daném problému vážně pobavit, očividně máte oba zájem, aby váš vztah dále fungoval. Pak přejděte k dalšímu kroku.
  4. Stanovte si každý podmínky, kterých se budete navzájem držet. Pokud čtete dál, pravděpodobně jste zhodnotili, že pokračování vztahu má pro vás smysl. Každý z vás teď přemýšlejte o tom, co vám na tom druhém vadí. Navrhněte svému příteli / své přítelkyni, co by měl / a zlepšit. Poraďte mu / jí, jak na sobě zapracovat, abyste se dostali ze vztahové krize. Tohle uděláte navzájem oba dva. Stanovte si tedy podmínky a pravidla, kterých se budete držet. Pokud se budete navzájem snažit a půjde vám to, je jasné, že vám na sobě záleží a chcete spolu být nadále.
  5. Oba dva si řekněte, proč se máte rádi. V předchozí části jste se bavili o tom, co vám na druhém vadí. Nyní udělejte opak. Přemýšlejte o tom, proč máte svůj protějšek rádi a co vás u něj drží. Navzájem se pochvalte za věci, o kterých si myslíte, že jsou na tom druhém skvělé a chcete, aby je dělal dál. Nezapomeňte si složit komplimenty ohledně vzhledu, například: Dělá mi radost, že se na mě usmíváš, protože máš krásný úsměv. Přesně tyto komplimenty si během celé doby vztahu říkejte a uvidíte, jak se to mezi vámi zlepší.
  6. Připravte si pro sebe překvapení. Na vztahu musí oba dva z páru nějakým způsobem pracovat. Čas od času svoji milovanou polovičku překvapte něčím, co má ráda a čím jste si stoprocentně jisti, že ji potěší. Po téhle fázi bude zase všechno jako dříve.

Nový nebezpečný trend v randění: 8 znaků, že jste obětí love bombingu

Michaela hejtuje, že se lidi nemění