6 způsobů, jak se starat o vlasy, aby byly co nejdéle krásné a svěží: Koukat, ale nesahat!

Redakce

Jak to zařídit, aby vlasy vypadaly pořád luxusně? V dnešním beauty koutku vám poradíme, jak si je udržet krásné a svěží.

  1. Začneme u šamponu a kondicionéru – Vše začíná u čistých vlasů, což sám říká i Kevin Mancuso, globální kreativní ředitel Nexxus New York Salon Care. „Pokud máte na vlasech hodně přípravků či nečistoty, tak jsou těžké a táhne je to dolů,“ říká. Vlasy pořádně umyjte a použijte vhodný kondicionér, který je nezatěžuje.
  2. Culík nechte volnější – Pokud si stáhnete vlasy do culíku, tak tím vlasy splácnete, a když je rozpustíte, tak budou bez objemu a takové nijaké s otlačenou gumičkou. Pokud už vlasy musíte stáhnout, tak to udělejte do volného ležérního culíku, který vaše vlasy nijak nezatíží.
  3. Záchrana je suchý šampon – Je to úžasná věc, která pomůže nejen na mastné vlasy, ale také jim dodá objem. Vlasy, které nejsou dva až tři dny myté, jsou plné nečistot a to je opět zatěžuje. Když však použijete suchý šampon, tak se jich zbavíte a dodáte jim opět šmrnc. Dejte hlavu dolů a vlasy s přípravkem protřepejte.
  4. Chraňte své vlasy – Když si umýváte obličej, tak požijte nějakou čelenku, abyste své vlasy nenamočili. „Jakmile se vlasy dotknou vody, tak krepatí,“ vysvětluje kadeřník. Pokud se chystáte do sprchy, tak si klidně své kadeře zabalte do ručníku, abyste zabránili vlhku, které je opět dostane do fáze, do které se nechcete dostat.
  5. Používejte správné oleje a séra – Pokud vaše vlasy postrádají lesk, požijte oleje, které pro ně nejsou moc těžké, použijte je ale pouze do konečků, jinak budete mít vlasy mastné a úplně na nic.
  6. Dívejte se, ale nesahejte – Pokud si budete neustále na vlasy sahat, tak je umastíte, zejména pokud jste si předtím mazali obličej, ruce či tělo. Koukat, ale nesahat!

6 ikonických účesů, které musíte zkusit: Podle Jane Birkin, Natassji Kinski…

Frčí na Instagramu: Bloggerka s kočkou ve vlasech