7 divadelních premiér v roce 2017, které si nenechte ujít

Redakce

S novým rokem 2017 nás čeká i mnoho premiér nejen ve filmu, ale i na divadle. Podívejte se na 7 divadelních premiér, na které se můžete těšit.

  • Zamilovaný Shakespeare

Kde: Divadlo F. X. Šaldy v Liberci

Kdy: 27. ledna 2017

Popis: Zamilovaný Shakespeare patří bezesporu mezi jeden z nejznámějších a  nejoblíbenějších romantických filmů. Jak může žena ovlivnit spisovatele, jakým je William Shakespeare při psaní jeho snad nejznámějšího díla? Co vše je schopná udělat proto, aby mohla hrát divadlo? Na to se můžete od 27. ledna těšit v libereckém divadle.

  • Slušný člověk

Kde: Švandovo divadlo v Praze

Kdy: 4. února

Popis: Již v únoru vás čeká premiéra hry Slušný člověk na motivy Čapkovy knihy Obyčejný život. O tom, jak neobyčejný život může mít železničář, se můžete přesvědčit v suterénním Studiu.

  • Funny Girl

Kde: Studiou DVA, Praha

Kdy: 24. února 2017

Popis: Na muzikál popisující příběh herecké hvězdy Fanny Brice a jejího manžela, který byl uveden ve dvacátých letech minulého století na Broadwayi, se můžete těšit v podání českých interpretů ve studiu DVA.

  • Želary

Kde:  Národní divadlo Brno

Kdy: 31. března 2017

Popis: Příběh obyvatel vesnice Želary ležící kdesi v Beskydech zná většina ve filmovém zpracování. Jeho provedení na brněnských divadelních prknech se chystá na poslední březnový den.

  • Křehkosti, tvé jméno je žena

Kde: Nová scéna Národního divadla, Praha

Kdy: 11. května

Popis: Divadelní hra o ženách pro ženy a nejen pro ně. Ústředním tématem bude situace ženy v průběhu času a na divadle.

  • Žítkovské bohyně

Kde:  Městské divadlo Brno

Kdy: 20. května 2017

Popis: Strhující dílo pojednávající o osudu žen jednoho rodu sahajícího až do 17. století, tedy dob čarodějnictví, a končící dnešní dobou se dočkalo již několika interpretací. Od května se na něj můžete těšit i v Městském divadle v Brně.

  • Splašené nůžky

Kde: Velká scéna divadla Most

Kdy: 2. června 2017

Popis: Detektivní komedie, kde hlavní roli hraje kadeřnický salón? Proč ne! Není totiž kadeřnictví jako kadeřnictví. O tom se můžete přesvědčit ve studiu DVA.

Která herečka na divadelních prknech ukazuje, co má pod sukní?

Rozhovor s Andreou Buršovou: Neexistuje dobré divadlo bez experimentu

Témata: