7 filmů, které vás okamžitě dostanou do vánoční nálady

Redakce

Blíží se nejkrásnější období v roce, Vánoce. Proto je zapotřebí připomenout si filmy, které nás do skvělé a pohodové nálady pomalu, ale jistě dostanou.

1. Sám doma (1990)

To je film, který k Vánocům prostě patří a jeho vtipné scénky nikdy nepřestanou nudit. Kevin, kterého doma zapomněli rodiče, si svobodu a samotu velmi užívá. Jenže pouze do té chvíle, než se objeví dva zlodějíčkové, co chtějí vykrást jejich dům…

2. Láska nebeská (2003)

Romantická komedie, která nás zavede do současného předvánočního Londýna, kde se odehraje příběh skládající se z mnoha kouzelných milostných historek.

3. Vánoční prázdniny (1989)

Rodina si jede pro vánoční stromeček a tatínek s maminkou si zpívají, děti sedí otráveně vzadu. Táta Clark chce konečně zažít Vánoce, po kterých touží… Jak tohle dopadne?

3. Grinch (2000)

Tento podivný zelenáč, nesnášející Vánoce, je jejich tradicí. Kdopak neví, jak probíhají svátky v Kdovicích?

4. Prázdniny (2006)

Další romantický film s duchem Vánoc. Dvě opuštěné ženy chtějí změnit prostředí a tak si na internetu vyhledají někoho, s kým si na pár týdnů vymění bydlení. Co je na druhém konci zeměkoule čeká?

5. Gremlins (1984)

Hororová komedie. Gremlins jsou roztomilí a můžete je mít i doma, pokud budete dbát na určitá pravidla. Bill Peltzer, který jednoho má, však dostal mnohem víc, než si koupil.

6. Anděl páně (2005)

Nesmíme zapomenout ani na naše české pohádky. Anděl páně patří k těm novějším a originálnějším. Příběhu hříšného anděla Petronela nechybí humor ani nadhled.

7. Tři oříšky pro Popelku (1973)

Klasika nejklasičtější. „Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane.“ Kdo neví odpověď? Tři oříšky pro Popelku patří k našim Vánocům tak jako vanilkové rohlíčky.

10 věcí, které jste (možná) nevěděli o Sexu ve městě: Kdo z holek byla alkoholička a kdo původně odmítl roli

8 nejlepších fantasy filmů: Na Harryho Pottera a Jokera nedáme dopustit