7 hudebních umělců, kteří začali svou kariéru na Youtube

Redakce

Youtube je doslova fenoménem, který z mnoho lidí udělal hvězdy, které právě jemu vděčí za svou kariéru. Třeba Tori Kelly a James Bay jsou skvělým příkladem. Kdo další se proslavil díky Youtube?

  • 5 Seconds of Summer – Tato skupina začala s příspěvky na Facebooku, Twitteru a také Youtube. To nakonec způsobilo obrovskou změnu v jejich životě. Měli turné s milovanou skupinou One Direction.
  • Carly Rae Jepsen – Také jste si neustále zpívali písničku „Call me maybe“? Stejně tak to bylo u Justina Biebera a Seleny Gomez, kteří na ni natočili vtipný klip, který poslali mezi všechny své fanoušky. Píseň se tak stala naprostým hitem a Scooter Braun na Justinovo doporučení podepsal s Carly smlouvu.
  • Tori Kelly – I přes velkou kritiku, která přišla po American Idol, to Tori nevzdala. Místo toho natočila na Youtube video o módě a nahrávala hudbu přímo ve svém pokoji. Jejích virálních videí si všiml opět Scooter Braun a hvězda byla na světě.
  • Justin Bieber – Justin je jednoznačně jednou z největších hvězd na Youtube. Jeho začátek odstartovalo video „So Sick“ z místní pěvecké soutěže, na kterou (pro změnu) Scooter Braun omylem klikl. Díky tomu se zrodila bieberovská horečka.
  • The Weeknd – The Weekndova hudba byla zpočátku jednou velkou záhadou. Ale poté to začalo být velmi působivé. Dnes patří mezi ty největší umělce současnosti.
  • Ed Sheeran – Ed se snažil udělat všechno proto, aby se stal hudebníkem. Videa ze zahrady nebo z pokoje se staly inspirací asi skoro pro všechny aspirující umělce.
  • James Bay – I James začínal na Youtube. To jsou věci!

Die Antwoord přivezou do Prahy nejlepší párty léta! Výstřední jihoafrická kapela vystoupí 22. srpna ve Žlutých lázních

Lopez ve slavné karaoke show: Moderátor poslal z jejího mobilu SMS DiCapriovi! Neuvěříte, co herec odepsal!

Témata: