7 míst, kde vám budou stát chlupy hrůzou

Redakce

Myslíte si, že máte pro strach uděláno? Tak pak pro vás máme tipy, kam se zajet bát! Možná, že až je navštívíte, změníte názor...

  • Les Hoia – Baciu – Tak tohle je nářez. V Rumunsku u města Kluž leží les Hoia-Baciu, ale na houby byste do něj opravdu asi nezašli. Prý v něm bylo viděno UFO a několik lidí se při jeho návštěvě ztratilo. Jedna ztracená holčička byla po svém nalezení starší o pět let. Není tak divu, že se mu přezdívá Transylvánský bermudský trojúhelník. Ti, kteří měli to štěstí a z lesa se vrátili, potvrdili, že je v něm negativní energie, člověka tam bolí hlava, odnáší si popáleniny, stromy mají zkroucené kmeny… Je snad tento les branou do jiné dimenze?
  • Wonderland – Čína má snad vše, co si zamanete, ale co se jí nepovedlo, byl projekt Wonderland, místo které mělo být jakousi nápodobou amerického Disneylandu. Už během stavby nastaly komplikace a z projektu nakonec sešlo. To, co z něj zbylo, nahání strach. A to se zde měly bavit hlavně děti. Paradox, že?
  • Jákobova studna – Jedno z nejvíce nebezpečných míst světa se jmenuje Jákobova studna. Naleznete ji poblíž texaského městečka Wimberley v Hill Country. Láká jak potápěče na ponor, tak i odvážlivce ke skoku. Místo je považováno za posvátné, údajně měla být na tomto místě studna, ze které dala Samaritánka napít samotnému Ježíši. Budovány tu byly svatyně a dnes zde naleznete ortodoxní klášter sv. Photiny. Místo je nejen nádherné, ale i zrádné. Uděláte-li špatný pohyb, voda ve studni se zakalí a není možné najít cestu zpět.
  • Varosha – Ještě před čtyřiceti lety to v tomto kyperském letovisku žilo. Jezdila sem elita, včetně velkých filmových hvězd. A teď? Místo zeje prázdnotou a je střeženo tureckými okupačními vojsky. Na plážích jsou pohozené ručníky, v obchodech zboží ze sedmdesátých let. Dovolená k nezaplacení.
  • Vodní pevnost Maunsell – Tento až bizarní vodní „komplex” vyrostl v Anglii. Pevnosti hrály významnou úlohu v britské vojenské historii. V současnosti jsou z nich ale jen prázdné pomníky připomínající minulost.
  • Oradour-sur- Glane – U nás jsme měly Lidice, ve Francii pak Oradour-sur-Glane. Tato vesnice nacházející se ve středozápadní části této země byla 10. června roku 1944 kompletně vyvražděna a vyrabována. Zachránilo se pouze pět lidí.
  • Mütterovo muzeum – Pokud chodíte do muzea na obrazy, sochy a tak, tak tohle v tomto muzeu rozhodně nenajdete. Toto filadelfské muzeum patří totiž mezi ty nejmorbidnější a nejvýstřednější, která můžete navštívit. Založeno bylo již roku 1787, otevřeno pak roku 1858 a zaměřeno je na dějiny lékařství. Ke zhlédnutí jsou zde nejrůznější fyzické abnormality. Rozhodně nic pro slabé povahy.

Sexy holky, které byly obviněny z vraždy

VELKÁ GALERIE: Masky jako z hororu! Tohle nedáte…