7 míst, která musíte navštívit, když milujete zvířata

Redakce

Ty jejich měkké tlapičky, rozkošné čumáčky, chlupatá bříška, nevinné oči, no co si budeme povídat, zvířátka jsou zkrátka boží. Taky je milujete? Pak si naplánujte dovolenou na jedno z těchhle neuvěřitelných míst.

  1. Liščí vesnice Zao, Japonsko. Japonci věří, že lišky přinášejí štěstí. A vám ho opravdu přinesou, když se ocitnete v téhle vesnici, kde jich žijou stovky, ve všech různých barvách a plemenech, a dokonce se nechají krmit z ruky a podrbat za ouškem! Jsou to pořád šelmy, takže mohou i kousnout, ale kdo by to pro ten jejich roztomilý čeníšek nerisknul?
  2. Ostrov Rottnest, Austrálie. Tohle zvířátko jste ještě neviděli! Malý klokánek quokka je hlavní atrakcí ostrova Rottnest. Jsou přítulní, přátelští, pořád vypadají, jako když se smějí, a rádi vám zapózují na společnou fotku. První návštěvníci si je spletli s krysami, a proto ostrov pojmenovali “Krysí.” Ale my to moc nechápeme, do krysy mají tihle plyšáčci daleko.
  3. Klokani na Wineglass Bay, Tasmánie. Tasmánie není jen domovem tasmánského čertíka, kterého známe z dětského animáku. Žijí tu také klokani, u kterých se nemusíte bát, že od nich dostanete ránu. Jsou milí, přátelští a žijí na překrásné pláži Wineglass Bay na východním pobřeží ostrova. 
  4. Králičí ostrov Okunoshima, Japonsko. Japonci prostě zbožňují všechno roztomilé, a tak není divu, že právě v jejich zemi najdete ostrov plný rozkošných ušáků. Když přijedete, stačí zašustit sáčkem s dobrotami a stovky králíčků se seběhnou kolem vás.
  5. Tučňáci na pláži Foxy, JAR. Tahle pláž není pro lidi, patří tučňákům! První páreček se na této jihoafrické pláži objevili v 80. letech, pak tu nakladli vajíčka a od té doby se kolonie rozšířila na tři desítky tisíc. Jsou sice za plotem, ale můžete je pozorovat z těsné blízkosti chodníčků, které po pláži vedou. Když přijedete v lednu, uvidíte i jejich mláďátka, a vážně, je na světě něco nádhernějšího než malý tučňák?
  6. Prasátka na Big Major Cay, Bahamy. Plavání s delfíny už vyšlo z módy. Teď se plave s prasátky! V průzračné vodě u bahamských ostrovů si můžete zadovádět s desítkami z nich. Jsou růžová i strakatá, roztomilá a věčně nenažraná, takže si ráda připlavou pro nějakou tu dobrotu. Nezní to skvěle?
  7. Jelínci ve městě Nara, Japonsko. Ve starobylém městě Nara na japonském ostrově Honšů vás přivítá několik z tisícovky hladových jelínků šika, kteří tu volně pobíhají po parku. Japonci je zbožňují a věří, že jsou poslové bohů. Proto jsou tato zvířátka krotká a ráda si z vaší ruky vezmou rýžové sušenky, které tu koupíte na každém rohu.

5 důvodů, proč navštívit thajský ostrov Koh Phi Phi Don

Nejlepší místa, kam vycestovat v lednu