7 mrtvých těl, která můžete navštívit

Redakce

Máte rádi strašidelnou atmosféru a zajímáte se o historii? Navštivte slavná mrtvá těla, třeba na příští dovolené.

  1. Král Tutanchámon – Byl dvanáctým faraonem mocné a známé osmnácté dynastie ve starověkém Egyptě v období Nové říše. Objev a následná exhumace jeho hrobu přinesli příběhy o neuvěřitelném bohatství a zlém prokletí.
  2. Lady Dai – Když se řekne mumifikace, řeknete si, že je z Egypta. Ale je to Čína, která udělala skvělou práci pro zachování paní Dai, manželku čínského panovníka. Můžete ji vidět v Provinčním muzeu Hunan.
  3. Svatá Berbadetta – Bernadette byla chudá francouzská dívka, které se v Lurdech, kde žila, prý několikrát zjevila Panna Marie. Několikrát. Ukázala jí léčivý pramen a žádala ji, ať na místě nechá vystavět kostel. Stala se také řeholnicí a zemřela ve věku pětatřiceti let. Navštívit její tělo můžete v Nevers ve Francii.
  4. Sloní muž – Joseph Merrick byl Angličan s těžkou tělesnou deformací. Abnormální vývoj u něj začal v prvních letech. Zvětšily se mu rty, jedna paže a obě nohy. Měl také masivní kostní výrůstek na čele. Jeho příběh je velmi smutný. Zemřel tak, že se mu zlomil vaz kvůli těžké váze jeho hlavy.
  5. Vladimir Lenin – Ruská politická osobnost. Zemřel v roce 1924 a hned poté bylo jeho tělo balzamováno. Navštívit ho můžete v muzeu v Rusku.
  6. Kim Čong-il – Severokorejský vůdce, kterého můžete navštívit v severokorejském mauzoleu.
  7. The Ice Maiden – Chudá dívka, která byla na špatném místě ve špatnou dobu. V roce 1995 zemřela při výbuchu sopky, spolu s matkou a bratrem. Tělo maminky se díky chladu zachovalo ve výborném stavu. Vidět ji můžete v muzeu v Peru.

10 důvodů, proč nezačínat jógu: Bolesti a erekce vás neminou

8 nejdivnějších Guinessových rekordů: Nejstarší striptér i nejdelší líbačka, to chceš!