5 mýtů o mobilech, kterým všichni slepě věříme (a nejsou pravda!)

Redakce

Telefon je součástí našeho života a většina z nás si to bez něj nedokáže ani představit. Smartphone používáme téměř na všechno, ať už na internetové bankovnictví, navigaci nebo jako diář. Zde je ale pět mýtů o chytrých telefonech, kterým věříme a které nejsou pravda.

  1. Zapnutím režimu letadla prodloužíme životnost baterie. Jasně že tímto způsobem trochu baterii ušetříme, ale určitě ne tolik, jak si myslíme. Testování ukázalo, že režim letadla udržel mobil „při životě“ pouze o třicet minut déle.
  2. Můžete použít nabíječku, která byla dodána s telefonem. Žádnou jinou! Popravdě neměli byste používat nějaké levné nabíječky, které mohou telefon poškodit. Jinak si použijte jakoukoli, které má stejný konektor jako váš telefon.
  3. Telefon s vysokým množstvím megapixelů bude fotit lepší snímky. Nejde tady o množství megapixelů, které by přispívalo ke kvalitnější fotografii, ale o velikost. Čím je větší megapixel, tím je lepší obraz.
  4. Mobil nechte úplně vybít, než ho budete znovu nabíjet. Blbost! V dnešní době mají telefony takové baterie, že můžete nabíjet kdykoli a jak dlouho chcete.
  5. Nenabíjejte mobil přes noc. Zapojený telefon můžete klidně nabíjet osm hodin v kuse, ale pouze pokud používáte kvalitní nabíječku. Životnost baterie tak neohrozíte.

Děsivé fotky: Závislost na telefonu nám vysává duši

Nejepičtější heslo na mobil: Co v něm sakra ten týpek skrývá?!?!