7 neuvěřitelných zvířecích rekordů. Kolik měří nejdelší psí uši?

Nejen lidé mohou dosahovat světových rekordů, ale i zvířata. Zajímá vás, v jakých věcech některá zvířátka skórují nad ostatními živočichy svého druhu?

Tato soutěž již byla ukončena.

  1. Ovce s největším množstvím vlny

Záchranáři našli ovečku na okraji města Canberry, pojmenovali ji Chris. Pod svojí obrovskou tíhou vlny sotva chodila. Odborníci odhadli, že zhruba 5 let ji nikdo nestříhal. Měla na sobě neuvěřitelných 40 kilogramů vlny! Chris sesadila z trůnu ovečku Big Ben, která na sobě měla 29 kilogramů vlny.   

  1. Býk s nejdelšími rohy

V Kansasu si chovatel Joe vypiplal býka, který má nejdelší rohy na světě. Měří necelé 3 metry. Předchozí generace tohoto samce měla též dlouhé rohy, ale nikdo před ním nedosáhl světového rekordu. Joe na svého krasavce může být právem pyšný.

  1. Největší tur domácí

Kráva jménem Blosom byla oficiálně uznána za největší zvíře svého druhu. Krátce poté bohužel zemřela v Illinois v roce 2014. Majitelka obrovského zvířete dosvědčila, že Blosom měřila necelé 2 metry na výšku a vážila téměř jednu tunu. To je vážně síla.  

  1. Pes s nejdelšíma ušima

Nejdelší uši na světě vlastní černý pejsek Coonhound, který se jmenuje Harbor. Pochází z Colorada. Levé ucho mu měří 31,1 centimetrů a pravé 34,3 centimetrů.

  1. Nejrychlejší želva

Nejrychlejší suchozemskou želvou na světě je Bertie ze Severní Karolíny. Běží rychlostí 0,6 mil za hodinu. Zvládne uběhnout na závodech 100 metrů za pouhých 6 minut. To znamená, že je 2x rychlejší než průměrná suchozemská želva.

  1. Nejdelší had držený v zajetí

Nejdelším hadem drženým v zajetí je krajta, která měří necelých 8 metrů. Váží více než 150 kilogramů. Vlastní ho strašidelný dům The Edge of Hell a využívá ho jako atrakci. Personál ho krmí králíky, prasaty a jednou za dva týdny dokonce i jeleny!

  1. Pes s největšíma očima

Bostonský Teriér, který se jmenuje Bruschi, má největší oči na světě. Kukadla malého psíka v průměru měří 28 milimetrů. Žije se svojí starostlivou paničkou Victorií Reed a dalším pejskem stejné rasy v Texasu.

Jak by vypadala zvířata, kdyby měla oči vepředu jako lidi?

Chlapík se znovu narodil! Do klece mu vplul žralok a kamarádit se nechtěl… VIDEO