7 populárních citátů Marilyn Monroe, které ve skutečnosti nikdy neřekla

Redakce

Blonďatý sexsymbol Marilyn Monroe byl bezpochyby božský, a tak není divu, že má i dnes tolik fanoušků. Neméně populární jsou i motivační citáty, které herečka údajně vypustila z úst. Skutečně ale jen údajně. Tady je seznam oblíbených vět, které jsou MM připisovány, ale ona je nikdy neřekla.

  1. Dejte dívce ty správné boty a ona dobyje svět
    Větu „S tím správným obutím jeden dokáže klidně i dobýt celý svět“ ve skutečnosti napsala Bette Midler v roce 1980 do svého novinového sloupku jako reakci na dotaz, jaké boty nejraději obouvá.
  2. Je lepší být nenáviděn za to, kým jsi, než být milován za to, kým nejsi
    Citát, který bývá připisován buď Marilyn, nebo Kurtu Cobainovi. Ani u něj není jisté, že to někdy řekl, je ale možné, že se toto prohlášení objevilo v jednom z jeho deníků. Tak či tak se ale stejně jedná o parafrázi myšlenky držitele Nobelovy ceny za literaturu Andrého Gideho, který něco podobného píše ve sbírce esejů Podzimní listy.
  3. Všem dívkám, které si myslí, že jsou tlusté, protože nemají velikost 0: je to společnost, kdo je ošklivý, ne vy!
    Krásné, že? Člověku to dodá sebevědomí… Až na to, že nic jako velikost 0 za života MM neexistovalo. To je vynález, který se v módním průmyslu objevil až s příchodem Twiggy a trvalo léta, než se mezi návrháři uchytil.
  4. Všichni jsme hvězdy a všichni si zasloužíme zářit.
    Tento výrok má asi nejblíže k tomu být reálným citátem slavné krásky. V telegramu, kterým se roku 1962 omlouvala z večírku, totiž napsala následující: „Bohužel se tou dobou účastním pochodu za práva menšin. Všechno, co požadujeme, je naše právo zářit.“
  5. Toužit po tom stát se někým jiným je plýtvání člověkem, kterým skutečně jste
    Další věta, která bývá taky připisována Kurtu Cobainovi. Marilyn ji nikdy neřekla.
  6. Nedokonalost je krása, šílenství je genialita a je lepší být totálně směšný než být totálně nudný
    Herečka byla půvabná, trávila ale hodiny a hodiny u svého kosmetického stolku a pro slávu podstoupila mnoho plastických operací a úprav vzhledu. Její matka byla navíc těžká schizofrenička a většinu života strávila zavřená v blázinci, je tedy velmi nepravděpodobné, že by MM vypustila podobnou větu z úst.
  7. Jsem sobecká. Jsem netrpělivá a trochu nejistá. Dělám chyby a občas jsem jak utržená ze řetězu. Jsou chvíle, kdy je těžké se mnou vyjít. Ale pokud se mnou nedokážete vyjít v tom nejhorším, rozhodně si mě nezasloužíte v tom nejlepším
    Neexistuje jediný důkaz, že by Marilyn něco takového kdy řekla.

Když ji ještě nikdo neznal: Mrkněte na málo známé fotky božské MM!

Marilyn Monroe – 23 zajímavostí o krásné herečce, které jste možná ani netušili