7 působivých a hlavně jednoduchých metod, jak přesvědčit ostatní, že jste v balíku

Redakce

Peníze hýbou světem a nemít je vás dostává do nevýhody oproti těm bohatým. Existuje ale možnost jak to udělat, aby si okolí myslelo, že právě pro vás peníze nejsou problém a prostě je neřešíte.

  1. Vnější příznaky bohatství. Jestliže nějaké peníze máte, buďte vynalézaví a hledejte luxusní zboží na napůl skrytých aukcích policie nebo celníků. Hlavně mají auta, šperky a umělecké předměty za extra ceny. Také si objednejte newlettery slevových portálů na letenky a jeďte do exotické destinace, abyste se měli čím chlubit. Když peníze nemáte, načtěte si na internetu, jaké je to létat první třídou, a pak o tom přesvědčivě vyprávejte jako o vlastním zážitku.
  2. Změna jména. Aristokraticky znějící jméno je způsob, který v naší zemi bez šlechty funguje bezvadně. Jen si vzpomeňte na volbu Karla prezidenta. Takže zajděte do knihovny, nalistujte rejstřík šlechty v českém království a šup na matriku. Po světě pak budete chodit a představovat se jako Arioliové z Morkovic nebo prostě Rummerskirchové. Úspěch zaručen.
  3. Staňte se excentrikem. Leoš Mareš by mohl vyprávět. Ještě si někdo vzpomene na jeho kolekci kožichů, které nosil i v létě? Nebyl zdaleka prvním vypočítavým excentrikem. Oscar Wilde venčil na vodítku humra. Jiní zase nosili každou botu jinou. Stačí se odlišit tímto způsobem a většina lidí automaticky předpokládá, že se topíte v penězích.
  4. Mluvte hezky česky. Jde tady jednoduše o vaši změnu chování a ta je zadarmo. Ze svého projevu vynechte vycpávky jako „normálně“, „každopádně“, „jako“, „ty vole“, třeba asi určitě“ a podobně. Schválně se nahrajte při mluvení a spočítejte si, kolik vycpávek máte v mluvě. Než něco řeknete, rozmyslete si to, abyste použili větu rozvitou. Nakonec můžete zavést do své kadence dramatické s pauzy, ve kterých vám budou posluchači doslova viset na rtech. Slabý německý přizvuk a příběh k němu taky není na škodu.
  5. Thank you note. Po schůzkách, na kterých vám záleží, posílejte Thank you note neboli poděkování. Na ručním papíře a ručně psané. Efekt na příjemce je v době twitteru naprosto bombastický. Thank you note otevírá dveře do vyšších kruhů lépe než nejlepší vzdělání.
  6. Chování bohatých. I když se nenaučíte v krátké době myslet jako bohatí, jejich chování si osvojit můžete. Nechlubte se okatě, vyjadřujte se o svém falešném bohatství v náznacích. Mějte manýry a neskákejte do řeči. Kupte si drahý šampón znásobující objem vlasů a choďte upraveni. Naučte se pár cizích slov a taky správně vyslovujte cizí pokrmy jako foie gras.
  7. Buďte pozitivní. I když máte náladu pod psa, vždy předstírejte, že je vám skvěle. Na otázku, co děláte, odpovídejte: „Mám úžasnou práci a je špičkově placena.“ To by totiž řekl i rentiér, který pracovat nemusí. Tato mantra s vámi tak sroste, že se k vám peníze sami začnou kutálet a hledat si vás.