7 tipů, jak bojovat s kocovinou: Dejte si ovoce!

Redakce

Věřte nám, že vám tento seznam může zachránit život. A pokud ne život, tak alespoň hlavu, která vás při kocovině určitě pěkně bolí, no ne?

  1. Hydratujte – Slyšeli jste už asi stokrát, že musíte pít vodu? Ano, a přes to to skoro nikdo nedodržuje. Tak alespoň teď, když ležíte s bolestí hlavy, udělejte si sklenici vody nebo klidně zázvorového čaje, který je mimochodem výborný na nevolnost. Pomoci vám může i šálek kávy, ale ten doplňte – čím jiným než – sklenkou vody.
  2. Léčete to, co vám opravdu je – Pokud vás bolí hlava, můžete si vzít prášek na bolest. Pokud je vám zle od žaludku, tak si vezměte léky na nevolnost, Musíte svému tělu naslouchat a necpat ho vším – třeba zbytečně.
  3. Dejte si ovoce – Konkrétněji banán nebo kiwi, které jsou výborným zdrojem draslíku. Alkohol má močopudné účinky a je tak třeba nahradit ztracené minerály, které z vašeho těla odešly. Navíc cukr obsažený v ovoci pomáhá spalovat alkohol.
  4. Dejte si sacharidy – Nejlepší věta, jakou jste mohli slyšet? Ano? Tak s chutí do toho.
  5. Nezapomeňte, že kocovina není jen vnitřní záležitostí – Nejen, že trpí vaše orgány, ale trpí i zbytek těla. Musíte tak dopřát kvalitní péči své kůži, očím a také nohám.
  6. Doplňte vitamíny – Dodejte tělu potřebné vitamíny, jako je vitamín B a vitamín C. Vitamín B najdete v mase, sýru, celozrnných obilovinách, luštěninách a ořechách. Vitamín C naopak v černém rybízu, červené paprice, růžičkové kapustě, kiwi a brokolici.
  7. Film a spát – Upřímně řečeno, nejlepším způsobem, jak se dostat přes kocovinu, je pořádně se z ní vyspat. Ulehněte si tedy k televizi, pusťte si nějaký dobrý film a dejte si k posteli karafu vody.

To tu ještě nebylo: Modré víno!

10 skvělých nápadů, které míváme, když jsme nalití