7 tipů na červnové filmové premiéry

ivaprivrelova

Krkavci, dinosauři, Mimoni. V červnu zaplaví česká kina roztodivná stvoření, nemluvě o nezkušených špionech, slepé dívce s velkou fantazií a básníkovi se sebevražednými sklony. A k tomu doporučujeme i pohled do zákulisí módní značky Dior.

Špion 

Premiéra: 4. 6. 
Režie: Paul Feig 
Co to je: Komedie od režiséra hitu Ženy sobě o analytičce CIA s tělem Mellisy McCarthy, která se dostane do akce. 
Proč na to jít: Protože první zahraniční recenze shodně tvrdí, že to je velká sranda.


Slepá  

Premiéra: 4. 6. 
Režie: Eskil Vogt 
Co to je: Norské originální drama o ženě, která po náhlé ztrátě zraku objevuje, jak bohatou má představivost. 
Proč na to jít: Protože to je divácký film. Líbil se už na loňském karlovarském festivalu, kam ho vybrali kritici z Variety, a líbil se i padesáti filmovým nadšencům, kteří ho vybrali do distribuce díky novému projektu Scope50.


Sedmero krkavců 

Premiéra: 4. 6. 
Režie: Alice Nellis 
Co to je: Nová verze pohádky Boženy Němcové o dívce, která se odvážně pokusí zlomit prokletí uvalené na její bratry jejich matkou. 
Proč na to jít: Abychom se přesvědčili, jak se známé české režisérce povedl pro ni nový žánr, a kvůli emancipované hrdince v podání Marthy Issové.


Dior a já 

Premiéra: 4. 6. 
Režie: Frédéric Tcheng 
Co to je: Dokument ze zákulisí slavného francouzského módního domu, kde nový ředitel připravuje svou první kolekci. 
Proč na to jít: Kvůli krásným šatům, a protože američtí kritici film chválí jako pečlivě vyrobený portrét kreativního procesu.


Jurský svět 

Premiéra: 11. 6. 
Režie: Colin Trevorrow 
Co to je: Nové pokračování akčního spektáklu o dinosaurech a další podobné nebezpečné havěti, která začne požírat návštěvníky zábavního parku. 
Proč na to jít: Abychom pochopili, jak se od posledního dílu zlepšily speciální efekty, abychom se lekali s popcornem v ruce, a protože Chrise Pratta, který tu hraje hlavní roli, mají po Strážcích galaxie všichni rádi.


Láska šílená 

Premiéra: 11. 6. 
Režie: Jessica Hausner 
Co to je: Rakouská artová tragikomedie o romantickém básníkovi Heinrichu von Kleistovi, jenž shání ženu, která by s ním spáchala společnou sebevraždu. 
Proč na to jít: Po Lurdech přišla Jessica Hausner s dalším tiše ironickým filmem o ženě ztracené sama v sobě, který se v dokonale vystavěných statických obrazech vysmívá velkým romantickým gestům i biedermeierovskému maloměšťáctví.


Mimoni 

Premiéra: 25. 6. 
Režie: Kyle Balda, Pierre Coffin 
Co to je: Animák, kde se nejoblíbenější vedlejší postavičky z Já, padouch staly hlavními hrdiny. I tady ale budou sloužit jednomu superpadouchovi, respektivě superpadoušce, která chce ovládnout svět. 
Proč na to jít: Protože žlutí málomluvní Mimoni jsou nejoblíbenější postavičky z Já, padouch. A připadají roztomilí i dospělým mužům. 

Témata: