7 zvířat, která se jedí živá. Fuj…

Redakce

V zahraničí existují pochoutky, které se připravují ze živých zvířat. Někdo by řekl, že je to nechutné, ale někdo naopak, že je to delikatesa. Jaký názor máte vy?

  1. Noma salát

V Kodani se nachází restaurace Noma, která byla podle časopisu Restaurant uznána za nejlepší restauraci na světě. A hned několik let za sebou. Najdete v ní velmi speciální jídla. Jedním z nich je právě Noma salát. Jedná se o salát, do kterého jsou přidáni zmrazení mravenci. Zchlazení jsou proto, aby se pomaleji hýbali a konzument neměl velkou práci s jejich lovení po talíři. Chudáčci mravenci údajně chutnají po citrónu. Tato pochoutka stojí zhruba tři sta dolarů.

  1. Casu Marzu

Casu Marzu je tradiční sýr v Sardinii. Obyvatelé Itálie si na tomto jídle pochutnávají. Pokud byste jeli na toto místo a nedali si tento pokrm, je to podobné, jako byste cestovali do Paříže a neviděli Eiffelovu věž a Louvre. Samotný sýr se vyrábí z kozího mléka. Na tom by nebylo nic divného, kdyby do něj kuchaři nepřidávali larvy. Sýr je poté poměrně měkký, protože larvy ho celý prolezou, pojídají a zbaví tuku. Červíci se z něj odstraní a Casu Marzu je připraven ke konzumaci. Někteří odvážlivci ale sýr jedí i s nimi.

  1. Mořský ježek

Mořští ježci jsou delikatesa především v Itálií. Tamní obyvatelé si je často sami loví. Poté je rozpůlí nožem či nůžkami. Nutno podotknout, že při dobývání dovnitř zvíře stále žije. Mořští ježci se vydlabávají lžící. Někteří jedinci ji ale nepoužívají. Vybírají vnitřek rovnou svým jazykem, což není příliš bezpečné kvůli velkému množství bodlin.

  1. Ústřice

Připravování ústřic ke konzumaci je velice jednoduché. Mušle se rozlomí na dvě poloviny a poté se ze skořápky jednoduše pusou vysají. Věděli jste ale, že jsou přitom stále živé? Umírají tehdy, když se oddělí od jejich skořápky. Vysání ústy je pro ně vlastně násilné zabití. Nepochybujeme o tom, že už si je nikdy do pusy nedáte.  

  1. Sannakji

Sannakji je specialita podávána v Koreji. Pokrm se skládá z chapadel malých chobotniček. Ta bývají dochucována sezamovým olejem a ještě sezamovými semínky. Kuchaři chapadla uřežou z živých chobotniček a servírují je zákazníkům. Mnohdy se v restauraci ukáže jedinec, který si poručí chobotničky rovnou celé. Chapadla se po uříznutí stále pohybují, protože jejich přísavky jsou ještě aktivní. Kvůli tomu se stává, že se často zasekávají konzumentům v krku. Na to musí mít člověk opravdu silný žaludek.

  1. Odori Ebi  

Jedná se o speciální jídlo podávané v Japonsku. Skládá se z krevet. Ty se oddělí od skořápky a poté se jim uřízne hlava. Zbytek těla se servíruje s libovolným alkoholickým nápojem, protože jsou neustále v pohybu. Namočí se do pití, aby se zvíře omámilo a lépe jedlo. K tomu se mnohdy servíruje i ta uříznutá hlava, která se osmaží. Pokrm jednoznačně není pro chudé lidi, protože se připravuje obtížně. Musí to být precizní a rychlé. K tomu je třeba zručného a zkušeného kuchaře.

  1. Ikizukuri

Ikizukuri v překladu doslovně znamená – připravování zaživa. Restaurace, které se touto metodou pyšní, mají velká akvária, kde chovají různé ryby. Zákazník si vybere tu „šťastnou“ a kuchař ji musí naporcovat tak, aby stále žila. Zákazník by měl vidět tlukot srdce vybrané rybičky a přitom ji jíst. Tato metoda je velmi brutální. Chudák zvíře!

Toto se stane s vaším tělem, když máte elefantiázu

Chlapík se znovu narodil! Do klece mu vplul žralok a kamarádit se nechtěl… VIDEO