8 legendárních filmových postav, které měl hrát někdo jiný

Redakce

Umíte si představit jinou Pretty Woman, Katniss Everdeen nebo třeba Holly ze Snídaně u Tiffanyho? Představte si, že celou řadu ikonických postav, které milujeme, měl původně hrát někdo úplně jiný.

  1. Michael Madsen měl být Vincent Vega

Když ještě nikdo moc nevěděl, co od Tarantina čekat, odmítl Michael Madsen roli Vincenta Vegy v jeho chystaném filmu Pulp Fiction. Bylo to jen krátce před natáčením a my děkujeme všem filmovým bohům za to, že na řadu přišel John Travolta. Svět by bez jeho čtvrtlibráku se sýrem a twistu s Umou v Mazaném králíčkovi nebyl dobrým místem k žití.

  1. Al Pacino měl být Han Solo

Al Pacino, který umí přehrát celou historii mafiánského rodu jediným pohledem, je jistě jeden z nejgeniálnějších herců v dějinách filmu. S veškerou úctou si ale troufáme tvrdit, že Harrison Ford prostě měl být Han Solo. A Al měl volné ruce, aby ztvárnil zase jiné role.

  1. Marilyn měla hrát Holly ze Snídaně u Tiffanyho

Blonďatou krásku s tajuplným osudem zbožňujeme stejně jako vy a autor předlohy Truman Capote, který ji prosazoval do hlavní role. Ale Holly bez laních očí Audrey Hepburn? Marilyn se špičkou, perlami a černými brýlemi na stěnách holčičích pokojíčků i retro kaváren? To je prostě paralelní vesmír. A my žijeme rádi v tom našem.

  1. John Travolta měl být Forrestem Gumpem

A mohl si podupávat pod lavičkou, zatímco vykládá staré paní o tom, že život je jako bonboniéra. Dobře, že po tomhle filmovém bonbónku nakonec sáhl Tom Hanks.

  1. Tom Cruise mohl být Střihoruký Edward

A nejen on. Tuhle roli nabídli i Jimu Carreymu a Robertu Downey Jr. Někdy se celý vesmír spojí, aby Johny Depp mohl vytvořit jednu z nejdojemnějších filmových postav všech dob.

  1. Tom Selleck byl málem Indiana Jones

Zářil tehdy v kriminálce Magnum a jeho hvězda stoupala. Proto roli Indyho odmítl a Harrison Ford mohl stvořit další nezapomenutelnou postavu.

  1. Matthew McConaughey mohl hrát Jacka z Titaniku

Třeba by se tehdy na ty dveře vešel? Kdo ví? Děláme si legraci. Samozřejmě, že potulného malíře v kšandách nemohl, prostě nemohl hrát nikdo jiný, než Leonardo.

  1. Laurence Olivier měl být Kmotr

Laurence Olivier byl jedním z největších britských filmových a divadelních herců a režisérů, což dokládá i Oscar za celoživotní přínos filmu. Mohlo to být jistě zajímavé. Ale vše je tak, jak má být, a tak Oscara za roli Dona Vita dostal Marlon Brando.

Věční smolaři: 10 herců, kteří už dávno měli dostat Oscara

Jak dopadlo předávání Oscarů? La La Land se Titaniku nevyrovnal