8 nechutných věcí, které je nutno vědět o životě kosmonautů nebo astronautů

Redakce

Žít v představě života ve vesmíru podle Hvězdných válek nebo jiných sci-fi filmových dílek je chyba. Pokud se totiž ocitnete na nějaké té orbitální vesmírné stanici, život tam není žádná procházka růžovým sadem. No, je to jednoduše trochu nechutné.

  1. Kosmonauti polykají. Co? Zubní pastu. Slyšeli jste už o trubkách, sifonech a instalatérech ve vesmíru?
  2. Pijí svoji moč. Američani na mezinárodní vesmírné stanici takhle vyrecyklují a očistí na 6 000 litrů moči na pití za rok. Když jim dojde, prý ji kradou Rusům, ti totiž moč nepijí. Je to jedno, poněvadž zdravé to je.
  3. Neperou si oblečení. Ve vesmíru si totiž ve stavu beztíže klasickou pozemskou automatickou pračku jen těžko představíte. Takže kosmonauti si berou oblečení jen do divných pocitů. Pak je vyhodí a spálí.
  4. Káko je opravdu vyšší dívčí. Jít na velkou je ve v současné vesmírné lodi opravdu komplexní záležitost. Kosmonauti musí rozpoznat a dodržovat přesný anální bombardovací úhel. Je s podivem, že vzhledem k pozemskému tréninku se jim to daří. Pokud máte nějaký revoluční jednoduchý nápad, jak kakat ve stavu beztíže, kontaktujte redakci Koule.cz nebo nadřízené kosmické orgány.
  5. Kýchání. Nedořešeno. Jste na procházce ve vesmíru a ohodíte si helmu zevnitř. Můžete i umřít. Pro nápady viz předchozí bod.
  6. Na vesmírné stanici se práší. Jak je to možné? Odumírající kůže je všude a je to doslova humus. Naštěstí mají kosmonauti na ostříhané nehty speciální vysavač.
  7. Krev jde nahoru. Viděli jste už mzáky (mimozemšťany) s obrovskou hlavou a mini tělíčkem. Jak by ne? Ve stavu beztíže krev nemůže téci dolů a tak i kosmonauti vypadají jako z filmu.
  8. Sex. Dle nepotvrzeného experimetu Sovětů v roce 1982 to jde. Docela blbé je, že z toho není video alespoň mimo Youtube, abychom si my normální smrtelní čtenáři Koule.cz udělali představu, jak odporné či méně to je.

12 nejdivnějších věcí, které seženete na Etsy.com

14 typů spolubydlících, se kterými nikdo nechce být