8 nej fanouškovských teorií, co se bude dít v osmé a poslední sérii Hry o trůny

Redakce

Fanoušci truchlí - poslední díl aktuální série Hry o trůny, na kterou čekali tak dlouho, je za námi. Pokud se k nim řadíte a ještě jste ho neviděli, nečtěte dál. Tenhle článek je plný spoilerů; je totiž o tom, co se asi v seriálu bude dít dál. Zbývá totiž už jen jedna jediná řada a i když ještě nevíme, kdy přesně se bude vysílat, na teorie není nikdy dost brzo!

  1. Jamie zabije svou milovanou sestru Cersei
    Jejich incestní láska je sice nekonečná, fanoušci ale už roky spekulují, že to bude právě Jamie Lannister, kdo nakonec zabije Cersei, která se praktikami vládnutí hodně blíží Šílenému králi, jehož Jamie proklál mečem. Jako malá navíc Cersei vyslechla proroctví, které jí předpovědělo, že se vdá za krále, bude mít tři blonďaté vlasy, všechny je uvidí zemřít a nakonec sama skoná rukou tzv. valonqara – malého bratra. První tři části věštby už se naplnily a není důvod nevěřit té poslední… Valonqarem ale může být i třetí ze sourozenců Lannisterových, Tyrion.
  2. Arya Stark zabije Cersei, ale v masce Jamieho
    Arya prošla výcvikem mužů bez tváře, a tak umí používat obličeje lidí, které zabije a vystupovat za ně. Cersei je na jejím slavném seznamu jmen, která chce sprovodit ze světa. V masce člověka, kterému Cersei věří nejvíc na světě, by pro Aryu byl atentát nejsnazší a navíc to stále odpovídá předchozí teorii o valonqarovi.
  3. Jon Snow zradí Daenerys
    Teorie Azora Ahaie – Prince, který byl přislíben patří k těm nejpopulárnějším. Aby Azor Ahai vypustil plnou sílu svého meče a dokázal jednou provždy porazit Bílé chodce, musí proklát srdce Nissy Nissy, své milované. Většina fanoušků věří, že princem je Jon Snow, a po událostech sedmé série by tedy musel zabít Daenerys, případně jednoho z jejích draků coby ztělesnění jejího srdce. Tak či tak by ji musel zradit ve jménu vyššího dobra.
  4. Jon Snow přijde na to, že je ve skutečnosti Targaryen
    Když už je řeč o Jonu Snowovi – po posledním díle sedmé série víme, že jeho pravé jméno je vlastně Aegon Targaryen a jakožto legitimní syn Lyanny Stark a Rhaegara Targaryena je právoplatným dědicem Železného trůnu. O této skutečnosti momentálně ví jen Bran Stark a Sam Tarly. Zjistí to v dalších dílech i ostatní? A co to bude znamenat pro děj seriálu? Otázky, samé otázky…
  5. Theon se znovuzrodí a stane se šampiónem Potopeného boha
    Mučili ho, vykastrovali ho… Theon Greyjoy možná vypadá jako srab, jeden má ale pro toho chudáka pochopení. Prošel si tím nejhorším peklem ze všech postav a pořád stojí na nohou. Existuje teorie, že se odevzdá do rukou Potopeného boha, v kterého věří pouze jeho lid ze Železných ostrovů, a projde jakousi proměnou, která z něj udělá skvělého reprezentativního válečníka. Uvidíme – momentálně je jeho postava dost k ničemu.
  6. Bran Stark byl tím, kdo, no, vůbec všechno, co se doteď stalo
    Bran už není Bran, ale Tříoká vrána. Vidí vše; minulost, přítomnost i budoucnost. Na konci šesté série se ukázalo, že ve svých vizích může s lidmi v nich komunikovat – že ho můžou zaslechnout. Šílený král, který odstartoval děj celé Hry o trůny, slyšel hlasy. Je možné, že vlastně slyšel Brana, a kvůli tomu se nakonec zbláznil?
  7. Jon a Daenerys budou mít dítě
    Podle proroctví Daenerys, matka draků, nemůže mít lidské dítě. Ve věštbě se ovšem říká také to, že „jen smrt může zaplatit nový život“. Vzhledem k tomu, že jedno z Daenerysiných dračích dětí zemřelo, je možné, že další potomek má volnou cestu na svět. Bude to dítě s Jonem? I když se nyní potvrdilo, že jsou Dany a Jon příbuzní, fanoušci tomu dost nadšeně věří.
  8. Arya Stark se stane Lady Stoneheart
    Některé postavy, které jsou v knize, v seriálu úplně chybí. Nejcitelněji se to týká Lady Stoneheart, což je v podstatě zombie verze Catelyn Stark, která se vrátila ze záhrobí, aby se pomstila těm, co ublížili jí a její rodině. Někteří příznivci seriálu věří, že knižní linka Stoneheart se v seriálu přenese na Aryu, ze které je teď profesionální mlčenlivý zabiják.

7 věcí, co vím o Hře o trůny (nikdy jsem to neviděla ani nečetla)

Všechny smrti ze Hry i trůny v jednom videu!