8 nejbizarnějších výsledků výzkumů: HTML je pohlavní choroba a psi jsou víc než turista

Redakce

Podívali jsme se, čemu všemu lidé věří a jak se chovají v době, kdy nám nad hlavou létá množství družic a lidstvo umí klonovat nejen ovečky. Výsledky různých studií z celého světa jsou neuvěřitelné. Berte je z rezervou, statistika je údajně umění lhát s přesností.

  1. HTML je pohlavní choroba. Stránka, kterou čtete, byla vyrobena pomocí jazyka HTML jako ostatně většina běžných webových stránek. 1 z 10 lidí si pod HTML představí sexuálně přenositelnou chorobu. Stejný výzkum ukázal, že 27% respodentů považuje gigabyte za hmyz z Latinské Ameriky. 18% tvrdilo, že Blu-Ray je mořské zvířátko.
  2. 1 ze 4 Američanů věří, že sportovní výsledky ovlivňuje bůh. A nejen to, také se domnívají, že věřící atlety bůh odmění. Ještě že nejsou motlitby posuzovány jako povzbuyující prostředek, jinak by se jako doping musely zakázat.
  3. 1 ze 4 Američanů věří, že Slunce obíhá Zemi. To je dva roky starý údaj. Američané si prý vedou lépe než Evropané a Číňané, kteří odpovídali před několika lety. Ve vzorku byli většinou dospělí s nějakým vzděláním.
  4. 1 z 5 Britů by si to rozdal s robotem. Slyšíte dobře, jde tu o sex. Zapomeňte na Terminátora a Hvězdné války a jdeme si užívat. Tedy Britové to tak vidí. Taky si podle údajů z roku 2014 celá jedna třetina ostrovanů myslí, že roboti jednou nahradí učitele, vojáky a policisty.
  5. 40% lidí by zachránilo svého psa místo cizího turisty. Řítí se na vás autobus a pokud jste cizinec a ještě vedle vás je něčí čtyřnohý miláček – nemáte šanci. Zachráněn nejste vy. U žen je procento ještě vyšší, 45% je pro pejska. Hypotetická možnost obětovat se pro svého psa naštěstí výzkumníky jako otázka položena nebyla.
  6. Průměrný Američan si myslí, že je chytřejší než průměrný Američan. Abychom byli přesní, celých 55% je tohoto názoru. Co k tomu dodat? U nás v Čechách lze předpokládat, že 100% obyvatel bude tvrdit, že jsou chytřejší než průměr.
  7. Dvě třetiny lidí při líbání nakloní hlavu doprava. Taky se vám stalo že s novým partnerem na sebe při první vášnivé líbačce narazíte nosy? Ať tak či tak, že kloníme hlavičky doprava, je prý fakt vyzkoumané v Německu a to to nejsou žádní velcí romantici. Nějak to má souviset s naší polohou v děloze či co.
  8. Britské matky položí svým dětem 300 otázek denně. To je docela síla ne. Určitě tak troufnou poslance při interpelacích nebo zvědavé chlapy v hospodě. V závěsu za nimi jsou učitelky v základní škole a doktoři. Že by v tom hrála roli i typická odpověď otců běžná i u nás? “Běž se zeptat maminky…” Matky překonaly jen jejich ratolesti, kdy nejvíce dotazů za den položí už jen 4letá holčička a to skoro 400!