8 tipů, jak zvládnout jarní detox

Redakce

Jaro je tu a je na čase své tělo vyčistit od všech škodlivin, které se v něm během zimy uložily. Jak na jarní detox?

  1. Pijte hodně vody – Každé ráno začněte svůj den sklenicí teplé vody s citronem. Nastartujete si tak po ránu metabolizmus, pročistíte játra a dodáte tělu hydrataci. S pitím vody, i čisté, pokračujte po celý den.
  2. Jezte pouze třikrát denně – Aby se pročistila játra, je zapotřebí jíst potraviny, které tomu napomáhají. Mezi ně patří – česnek, grep, avokádo, červená řepa… Jídlo, které odlehčíte, si rozdělte do tří porcí na den.
  3. Poťte se – Je na čase rozproudit krev! Oblékněte si sportovní oblečení a vyrazte se projít nebo zaběhat, pokud se vám stále nechce ven, tak můžete zajít do fitka. Důležité je začít se hýbat.
  4. Choďte včas spát – Během detoxikace je důležitý spánek, protože budete unavení. Je to z toho důvodu, že se tělo přizpůsobuje novým změnám a je to pro něj šok. Potřebuje tak více energie.
  5. Vynechte lepek, mléčné výrobky, cukr a polotovary – Tyto potraviny jsou velmi těžce stravitelné. Pokud je vynecháte, tak se budete cítit mnohem lépe. Navíc nejsou pro tělo vůbec prospěšné.
  6. Dýchejte – Během detoxikace nezapomínejte ani na své plíce a mysl. Naučte se zase pořádně zhluboka dýchat a udělejte si pár dechových cvičení během dne.
  7. Večeře by měla být nejmenším jídlem dne – K večeři si dejte během detoxikace něco lehkého, po čem se budete cítit svěže. Nakrájená zelenina, polévka či ryba bude naprosto ideální volbou.
  8. Vše si rozvrhněte – Pokud se chytáte na detoxikaci organizmu, tak si vše dopodrobna naplánujte. S délkou to moc nepřehánějte, stačí vám týden.

Tomu říkáme trénink! Holka si vzala éčko a zastavila se až po 220 kilometrech běhu

Činka plná Pepsi, to chceš!