8 tipů na koncerty, které nás u nás čekají v letošním roce

Redakce

I rok 2017 bude koncertně nabitý, takže je z čeho vybírat. Na své si přijdou jak milovníci popu, tak i metalu a samozřejmě i klasické hudby. Jen je třeba spěchat, na některé akce už zbývá málo lístků.

Korn

kdy: 30.3.

kde: Forum Karlín

Kapela Korn patří k zakladatelům žánru zvaného nu-metal, ale parta kolem Jonathana Davise už dávno toto označení nepokládá zrovna za lichotivé, protože hrají už několik let naprosto jiný styl.  O tom svědčí i jejich poslední deska z říjnu minulého roku, která nese jméno The Serenity of Suffering. Na ní se pánové vyhnuli elektronickým hrátkám z minulých alb a spíše se trochu vrátili do dávných let. A hodně jim to svědčí. Takže návštěvu koncertu určitě doporučujeme.

Green Day

kdy: 22.1.

kde: Tipsport Arena

Kultovní kalifornská kapela Green Day se přijede podívat už velmi brzo do Prahy v rámci svého turné k novince Revolution Radio. Té se velmi daří a obsazuje první príčky jak v amerických, tak kanadských hitparách. A i když se najdou tací, kteří tvrdí, že mají zelení pankáči svá nejlepší léta už dávno za sebou, jejich koncert vás jistojistě přesvědí o opaku.

André Rieu

kdy: 12.5.

kde: O2 arena

Nizozemský houslista a dirigent dlouhá léta Česko ignoroval, ale když jej v roce 2014 konečně navštívil, velice si naši zemi olíbil a teď sem jezdí každoročně. A každoročně vysočanskou halu vyprodává (i když lístky nejsou zrovna nejlevnější). Jen snad malé upozornění – pokud je vám méně než 60, tak se budete v hale cítit asi trochu sklíčeně. Ale fakt jenom asi. To byste totiž nevěřili, jak to osoby důchodového věku umí na koncertě Andrého roztočit.

Rammstein

kdy: 28. a 29.5.

kde: Eden Arena

Když bylo oznámeno, že do České republiky přijede nejslavnější německá kapela všech dob, lístky mizely, jako by byly zadarmo. Ale nezoufejte – organizátoři přidali ještě další koncert, který proběhne na tom samém místě, ale o den později a lístky pořád ještě jsou, takže spěchejte! Rozhodně se je na co těšit, i když nevíme, jak dobře umíte německy, abyste si s Tillem Lindemannem mohli zazpívat.

Robbie Williams

Kdy: 19.8

Kde: Letiště Letňany

Nové album The Heavy Entertainment Show bývalého člena kdysi obrovsky populárních Take That mělo poměrně úspěch. A vzhledem k tomu, jak probíhal poslední koncert zpěváka v Praze (i když nezaznělo moc rádiových hitů, byl to přece jenom neskutečně povedený večer), se Robbie rozhodl obšťastnit Prahu v létě znovu. A je třeba spěchat, vstupenky mizí a mizí.

Placebo

Kdy: 26.06

Kde: BVV Brno-Pavilon G1

Placebo Briana Molka byli docela nedávno ve Velkém sále Lucerny a byl to docela nářez, a proto se určitě vyplatí se na ně jet podívat i do moravské metropole. U příležitosti dvacátého výročí od založení skupiny se Placebo vydávají na turné, aby propagovali své kompilační album A Place For Us To Dream, na němž najdete 36 skladeb, z nichž část byla nahrána ve studiu a část během koncertů.

The Australian Pink Floyd Show ‚The Best Side Of The Moon’

Kdy: 5.3

kde: Tipsport Arena

Tenhle velkolepý projekt, jehož počátky se datují do roku 1988, funguje na bázi nejslavnějších songů legendární kapely Pink Floyd. Během koncertu se můžete těšit na strhující laserovou show, špičkovými speciálními efekty a dokonale sladěnou hudbou. A celou tuhle akci si určitě užijete i pokud nepatříte mezi fanoušky Pink Floyd.

Vojtek nahrazen v Mefistovi! Kým?

6 nejlepších songů Afrojacka

Témata:,