8 vánočních filmů, které letos nesmíte zmeškat, pomohou vám nasát sváteční atmosféru

Redakce

Vánoce se rychle blíží. Nepodléhejte z nich stresu, naopak se na ně nalaďte. S pomocí legendárních vánočních snímků se vám to nepochybně podaří.

  1. Vánoční koleda (2009)

Vánoční koledu natočil režisér Robert Zemeckis podle stejnojmenné knižní předlohy. Hlavní hrdina Ebenezer Vydřigroš je lakomý člověk a opovrhuje Vánocemi. Nepříjemnému muži se zjeví jeho obchodní společník, který je už mrtvý. Radí mu, aby změnil své špatné chování, než bude pozdě. Upozorní ho na to, že za ním přijdou tři duchové Vánoc minulých, současných a budoucích, což se opravdu stane. Vezmou ho za dobrodružstvími, která by mu měla otevřít oči. Jedná se o opravdu krásný vánoční film, který vás dojme.

  1. Sám doma (1990)

Snímek Sám doma natočil režisér Chris Columbus. Film o malém a chytrém uličníkovi jste nejspíš viděli už mockrát. Sám doma k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Tato komedie dokáže pobavit jak děti, tak dospělé. Na světě není snad nikdo, kdo by neměl rád malého Kevina a jeho skvěle vymyšlené pasti na zloděje. Neméně zábavný je i Sám doma 2: Ztracen v New Yorku.  

  1. Vánoční prázdniny (1989)

Vánoční prázdniny natočil režisér J. S. Chechik. Film pobaví každého nenáročného diváka, který se chce naladit na vánoční atmosféru. Rodinka se připravuje na Vánoce. Táta se na ně moc těší. Plánuje je strávit v obklopení celé rodiny. Děti jsou z toho otráveny a maminka se snaží manželovi ve všech jeho aktivitách pomáhat. Vánoce ale neproběhnou úplně, jak si je tatínek vysnil. Jeden malér totiž střídá druhý.

  1. Ukradené Vánoce (1993)

Animovaný muzikál natočil režisér Henry Selick. Předlohu pro tento film udělal Tim Burton. Jedná se o velmi netradiční vánoční snímek. Hlavní postavou je znuděný král Halloweenského města. Jmenuje se Jack Skellington. Rozhodne se letošní Vánoce převzít do svých rukou. Vezme si na pomoc své kamarády ze záhrobí a začnou vyrábět dárky pro děti. Jak se asi budou tvářit, až dostanou na Vánoce netradiční prezenty od kostlivce?

  1. Čtvery Vánoce (2008)

Snímek Čtvery Vánoce natočil režisér Seth Gordon. O Vánočních svátcích by všichni měli odpočívat. S relaxováním vám pomůže tato nenáročná komedie. Zamilovaná dvojice Brad a Kate každý rok na Vánoce utíkají do ciziny, aby nemuseli trávit svátky se svými rozvedenými rodiči. Letos se jim to ale nepovede a musí zažít čtyři Vánoce, což nepochybně nebude nic jednoduchého.

  1. Polární expres (2004)

Polární expres natočil režisér Robert Zemeckis podle stejnojmenné knižní předlohy od autora Chrise Van Allsburga. Snímek vás přímo okouzlí a skvěle naladí na Vánoce. Film je sice animovaný, ale herci skutečně své role zahráli. Pomocí počítače se film převedl do animované podoby. Všechny děti se těší na Santu a dárečky, kromě malého Chrise. Chlapec totiž přestává věřit na Vánoce. Noc před Vánoci chlapec uvidí vlak, což ho udiví, protože tímto místem nikdy žádný neprojížděl. Chris do něj nastoupí a zažije velké dobrodružství, které ho změní a přinutí zase věřit na zázraky.

  1. Grinch (2000)

Snímek natočil režisér Ron Howard podle knižní předlohy Jak Grinch ukradl Vánoce! od autora Dr. Seusse. U tohoto snímku se na Vánoce rozhodně nudit nebudete. Malý Grinch byl už od malička jiný než ostatní. I přesto se ho ujaly dvě sestry. Zhruba v osmi letech mu narostly nazelenalé chlupy a vousy. Byl terčem posměchů. Rozhodl se přestat slavit Vánoce a opustit domov. Usadil se v jeskyni. Poté všem naháněl hrůzu. Cindy se rozhodne tuto situaci změnit a pozve Grinche zpět do města, aby se usmířil s tamními obyvateli. Nedopadne to tak, jak si to Cindy naplánovala.

  1. Láska nebeská (2003)

Lásku nebeskou natočil režisér Richard Curtis. Bez tohoto snímku si nedokážeme představit pravé Vánoce. Patří k nim hlavně láska a té je v tomto filmu opravdu požehnaně. Nejedna dívka u něj brečela dojetím. Jedná se o několik příběhů lidí.

10 zajímavostí, které jste určitě nevěděli o filmu Láska nebeská

Zakázané plakáty, které se nikdy nedostaly do kin, protože byly moc