9 důvodů, proč byste si vlasy neměli umývat každý den

Redakce

Zejména během teplejších měsíců může být práce s našimi vlasy velmi obtížná. Vlasy se mastí a vy je většinou myjete každý den. Existuje však spoustu důvodů, proč byste s tím měli přestat. Neříkáme, abyste si je nemyli týden, ale méně než denně je mýt je dobré, protože díky tomu budou vaše vlasy krásnější. Proč je nemýt každý den?

  1. Zbavujete své vlasy přírodních olejů. Je pravda, že příliš přírodních olejů už nevypadá dobře, ale musí tam nějaký být. Když své vlasy často myjete, tak zde není šance pro jeho tvorbu, a můžete trpět na vysušení pokožky, což zase způsobuje lupy. Proto své vlasy nemyjte alespoň dva dny.
  2. Barva vybledne rychleji. Většina barev se přece nakonec vymyje a mnohem rychleji, když si ji neustále umýváte. Proto, pokud si chcete zachovat svou barvu déle, tak mytí omezte.
  3. Ztrácí lesk. Všimli jste si, že jsou vaše vlasy bez lesku? Může za to časté mytí vlasů. Přechází totiž do fáze vysušení a tím jsou spíše matné, než lesklé.
  4. Roztřepené konečky. Každodenní mytí vlasů neumožňuje dostatek času pro vytvoření přírodních olejů. Výsledkem jsou tak suché, křehké a roztřepené konečky. Zkuste si vlasy umývat každý druhý den ráno.
  5. Neustále pod parou. Čím častěji si vlasy umýváte, tím častěji je také fénujete. Méně tepla má lepší účinek na růst vlasů. Pokud si tedy snažíte vypěstovat dlouhé vlasy, tak vám tohle moc nepomůže, protože bude čekat mnohem déle.
  6. Je to drahé. Čím více používáte šampon a kondicionér, tak tím dříve ho musíte kupovat. Neleze to zbytečně do peněz?
  7. Špinavější vlasy se lépe upravují. Copak nevíte, že po umytí jsou vlasy velmi nepoddajné? My ano. Proto vám radíme! Když si chcete udělat nějaký účes, třeba lokny, tak vlasy předtím nemyjte. Budete to pro vás mnohem jednodušší práce a hlavně to i déle vydrží.
  8. Stojí vás to čas. Čas je drahocenný a vy ho trávíte neustálým mytím vlasů? Není to škoda?
  9. Budete mastnější. Zatím co většinou se během mytí vlasů zbavíte mastnoty, tak se vaše pokožka může až příliš vysušit. Výsledek? Budete se mastit mnohem více. Dokážete si to vůbec představit? Raději s tím okamžitě přestaňte.

13 malých vylepšení jak si užít léto, i když jste zaseklí v kanceláři

Chcete mít silné a štíhlé ruce? Tak si zacvičte tohle!