Blíží se Pražské Majáles!


PRAHA - Hehe. slavy krás studentského života se opět blíží. Majáles! Širší program Pražského Majálesu nabídne dokonce i alternativní scénu. To si nesmíte nechat ujít.

Stejně jako v minulých letech budou oslavy pražského Majálesu zahrnovat kromě oblíbeného hlavního dne také další studentské akce. Hlavní den oslav se uskuteční 30. dubna v kempu Džbán a nabídne už tradičně recesistické soutěže Jako například volbu nového Krále Majálesu a letos také klání vysokých škol v několika disciplínách.. Nebude chybět ani hudební složka. Jejím největším lákadlem jsou Support Lesbiens, Chinaski, David Koller, Clou a další.

Ještě před tímto vrcholem Majálesu se ale uskuteční dvě zajímavé akce pražských vysokoškoláků, a to sice festivaly Okultění a Pavlač. Okultění, festival studentské kreativity pořádaný studenty oboru kulturologie Filozofické fakulty UK, se bude konat ve čtvrtek 17. dubna od 18 hodin v prostorách nově zrekonstruovaných sklepů v Celetné 20. Nabídne mimo tradiční výstavy výtvarných děl také zajímavá divadelní, taneční a hudební vystoupení. Vstup je jako vždy zdarma a nebude chybět ani gastronomický program. (tzn., že bude žrasso:o)

Už podvanácté se letos uskuteční také multižánrový festival Pavlač pořádaný studenty Fakulty sociálních věd UK, a to v úterý 22. dubna od 14 hodin přímo ve fakultní budově Hollar, Smetanovo nábřeží 6 u Národního divadla. Na dvou scénách se představí nekomerční hudební, divadelní a filmový program, vše opět s volným vstupem. O rozmanitou hudební složku se postará například rocková skupina Pankix, punkoví Hitfakers nebo folk-rockový Hromosvod, za divadelní představení jmenujme například Menší intelektuální veselici souboru Antonín D.S. nebo Komunikační etudy uvedené Klubem uměleckých katasftrof.

Pražský Majáles má jako vždy studentům nabídnout nejenom veselici a mecheche v hlavní den oslav, ale především i možnost prezentovat vlastní aktivity a dovednosti, a to jak před svými vrstevníky, tak i před širší veřejností. Na veškeré akce Pražského Majálesu je proto srdečně zvána i široká veřejnost, čili nestudenti a samozřejmě i záškoláci:o)

Aktualizovaný program všech akcí sledujte na www.majales.cz.

Enjoy:o)

Témata: