Cocotte Minute křtili desku v sex shopu


„A je po p*či,“ prohlásil frontman Zeller z Cocotte Minute, když 11. března okolo deváté hodiny večerní skončil křest desky Disco Sado Volume 2 v holešovickém podniku Sexyhracky.cz . Odměnou byl nesmělý potlesk několika skalních fanoušků a těch novinářů, kteří zrovna neměli plné ruce práce s fotografováním.

Kdyby Cocotte Minute křtili desku v některém z klubů, mohla by z toho být pořádná pařba. Akce se ovšem odehrávala na místě, které souzní s názvem desky, a tak byla kapacita velmi omezená. Kdo se chtěl dostat na akci, musel si v předstihu zabukovat vstupenky a mimo jiné prokázat, že mu už bylo osmnáct. Spousta nahlášených ovšem nedorazila, a tak se dostalo i na ty, kteří jen tak přišli zkusit štěstí. Tak začalo lehce obskurní představení, kdy členové hard-corové kapely seděli v kožených či latexových oblečcích na židlích a kulisy k jejich muzice dotvářely vibrátory, erotické DVD či sexy prádlo.

Překvapivá komornost koncertu
„Cocotti“ přehráli hlavní „pecky“ aktuálního alba (např. 1-2-3 vpřed, Naděje, Bastard, Kopem), ke cti zvukaře nutno podotknout, že zvuk nebyl přeřvaný, naopak byl šitý na míru zdejšímu prostoru. Zeller v sobě nezapře baviče, přesto se nedostavila nejspíš zamýšlená atmosféra uvolněnosti. Na to bylo v podniku příliš mnoho světla a příliš málo posluchačů. Komornost akce, zdá se, kapelu překvapila a na důkaz díků svým věrným, kteří prý „nejsou srabi“, fanouškům slíbila volné vstupenky na koncert v Akropoli.

Podívejte se na videoklip 1-2-3 vpřed:

Přestože akce trvala velmi krátce, kapela ji odehrála s nasazením (nejen latexových oblečků, ale i s pořádnou porcí vervy). A pokud by vám nestačil pouhý audio zážitek, mohli jste si v duchu vytvářet kompozice typu „zvukař mezi botami“, „červenovlasé slečny před vibrátory“, či „fotografové klečící kapele u nohou“ (doslova).

Koho pak koncert skutečně nažhavil, mohl si ihned „s kokotí slevou 30 procent“ zakoupit vybrané zboží shopu. A potom… „raz dva tři vpřed“ do sousedícího baru, kam hosty a fanoušky pozvali desku s Cocotty zapít.