Divokej Bill chystá největší turné v historii skupiny

Hana-Slivova

Jezdíte v létě po festivalech a zvykli jste si na pravidelnou dávku "přátelskýho rocku" v podání kapely Divokej Bill? Letos to budete muset zvládnout bez ní. Billové totiž vyráží na největší turné v historii kapely, které s festivaly - kromě Rock for People a Ouvalskýho Bigbítu - nepočítá.

V roce 2010 neuvidíte Divokýho Billa na žádném letním festivalu kromě domovských akcí Ouvalskej Bigbít (6. 6.) a Rock for People (3. – 6. 7.). Kluci totiž v březnu vyráží na velké turné, kterým podpoří aktuální desku Mlsná; do srpna 2010 má kapela odjet přes 40 koncertů.

Skupina připravuje na turné speciální scénu, projekce i světla. Na každém koncertě pak bude mít i předkapelu. V březnu před Billem zahrají Five o’clock Tea, v dubnu Mother’s Angels a v květnu až srpnu kapely Medvěd 009 a Mandrage. Která kapela kde zahraje, to se dozvíte na webu Divokýho Billa.
Turné skupina rozplánovala do tři částí. První začíná v březnu a zamíří do velkých koncertních sálů. Pomyslným předělem bude 12. května, kdy proběhne koncert v pražské Incheba areně. Po téhle akci se turné přesune do amfiteátrů a dalších venkovních prostor, aby se pak v říjnu opět vrátilo do klubů.

Pátá řadová deska kapely Divokej Bill Mlsná (přečtěte si recenzi na Kouli: Divokej Bill je mlsná kočka se sklony k příjemnému vzpomínání) vyšla na začátku listopadu 2009. K singlu Batalion vznikl klip, na kterém se podílel i režisér Jan Bártek, držitel Anděla za rok 2008 za klip k písničce Bratří Ebenů Folkloreček. Video k Batalionu patří podle managementu kapely k nejnákladnějším tuzemským projektům posledních let.

Batalion od Divokýho Billa

Folkloreček od Bratrů Ebenů