Double Cd 20 Ers jde do výroby!


Koncem října spatří světlo světa dlouho očekáváná kompilace 20Ers, která má zmapovat uplynulých 20 let československého hip hopu.

Obsahuje dvacet tracků toho nejlepšího z československé rapové scény a navíc dva bonusy. Základním kamenem tohoto projektu je hlavně hudba a taky spojení interpretů v netradičních kombinacích. Tracklist je rozdělen do newschool a oldschool sekce.

 

První zmíněná nám nabídne 10 exkluzivních nevydaných skladeb a můžeme se těšit opravdu na to nejlepší, co lze u nás v současnosti nabídnout – James Cole a Orion, PIO Squad a Jarek Nohavica, Indy a Clou, Moja Reč a Marián Čekovský, Vladimir 518 a Matěj Ruppert, Hugo Toxxx a Kool Keith, E2 – Ektor a Enemy a další. Tak to je malá ochutnávka z tracklistu. Už i z něj je jasné, že nepůjde čistě o hip-hop, tak jak ho známe, ale často taky o jeho kombinaci s mnoha dalšími žánry.

Oldschool sekce připomene ty nejzásadnější tracky, které se nám díky svojí kvalitě vryly do paměti a dá se říct, že pohly scénou. Rozhodně ale nemá za úkol zmapovat veškerou produkci v uplynulých 20ti letech. Namátkou WWW, PSH, Manželé, Indy a Wich nebo Coltcha a další.

Součástí projektu je také „Making Of 20Ers“ DVD, které vyjde v prosincovém čísle hudebního měsíčníku Filter. Tady nesmím zapomenout na naše Dje Frikyho a Fluxe, kteří se na DVD také podíleli.

Křest kompilací 20ers proběhne v Malé sportovní hale v Praze na Výstavišti 21. 11. 2008 za účasti Kontrafakt a Tina Live, Vladimira 518, Oriona, Indy a Wich, Jamese Colea, Hugo Toxxe a speciálního překvapení.

2CD 20ers bude v distribuci na konci října, vydává ho  Mad Drum records / Bu2R

Pro aktuální novinky kontroluj www.20ers.cz

Témata: