Festival Street For Art 2008 na Jižním Městě!!!


PRAHA - Festival streetartu a umění ve veřejném prostoru se koná 15. - 18. května 2008 na Jižáku v KC Zahrada. Tohle bude nejvíc Urban festiválek v Praze za poslední dobu. Budete si moct vyzkoušet i slanění paneláku a třeba i na invalidním vozíku nebo na kolečkovách bruslích! A pak další "disciplíny", které by měl mít v paži každý správný Urban Pražák!

Street For Art je festival streetartu a umění ve veřejném prostoru. Prezentuje pouliční umění a street art od průvodů obřích loutek přes promítání filmů na stěny domů až po legální graffiti. Během třetího květnového víkendu, od čtvrtka 15. do neděle 18. května, se řada míst Jižního Města promění k nepoznání. KC Zahrada ve spolupráci s řadou dalších organizací a umělců využije domy, prostranství a atmosféru největšího sídliště v České republice k zatím nejrozsáhlejší prezentaci různých forem umění ve veřejném prostoru v Čechách.

„Festival Street For Art chce představit velké množství atraktivních uměleckých forem od výtvarného umění až po akrobacii, žonglování a nový cirkus co nejpřístupnější formou – přímo na ulici. Chceme lidem usnadnit přístup k umění a umožnit jim se i aktivně zapojit. I proto bude součástí festivalu řada dílen a workshopů," říká programový ředitel festivalu David Kašpar z kulturního centra KC zahrada.

Výtvarnou část festivalu tvoří jednak projekt Cubes, kdy řada předních streetartových umělců a výtvarníků dostane k dispozici čistou krychli v rozměru 3×3 metry, která bude fungovat jako umělcova vlastní galerie v plenéru. Projektu se zúčastní například umělci Point, FunkFu, Jiří Franta a David Böhm a řada dalších. Kromě toho se v rámci festivalu koná graffiti jam, výstavy graffiti typografií nebo výstava fotografií studentů VŠUP.

Dalším cílem festivalu je také upozornit na kulturní potenciál, který má Praha i mimo centrum. „Akce, které přesahují lokální význam se konají mimo centrum města ve všech evropských metropolích a Praha by neměla zůstat výjimkou," říká ředitelka Zahrady a festivalu Letní Letná Eliška Vinařová.

Součástí festivalu Street For Art bude i řada dílen a workshopů, při kterých si lidé budou moci vyzkoušet řadu technik a disciplín od žonglování přes beatbox až po graffiti. Festival Street For Art se koná pod záštitou promátora hl. m. Prahy Pavla Béma a starosty MČ Praha 11 Mgr. Dalibora Mlejnského.

Co vše se tedy bude dít?

Tanec přes plot. Divadlo Archa, Obří loutky Echt Street Puppets, Projekce filmů na domy, Czech Beatbox Allstars a Notes from Prague, Cirkus Workshop, Drum Circle – skupinové bubnování, Graffiti jam, Freestyle exhibice (Skateboarding, Flatland bike, Footbag a freestyle frisbee,

Airbrush show nebo Tribo kadeřnice), Slaňování paneláku, Flying Boys Kolin, Game of skate, Nameless, drum´n´bass DJ´s a samozřejmě CUBES – Instalace streetartových objektů.

Tohle si rozhodně 100% užijete!

Info tady nebo tady.

Adresa here:

KC Zahrada / Kulturní Jižní Město o.p.s.

Malenická 1784, Praha 11

Enjoy:o)

Témata: