Gorillaz pořádají hvězdnou plážovou party. Stavte se na drink!


Gorillaz, tedy kreslené postavičky 2D, Noodle, Russell a Murdoc, si neotřelou směsicí rocku, elektropopu a hip-hopu podmanili svět poprvé v roce 2001. Parta, jíž šéfují zpěvák Blur Damon Albarn a komiksový kreslíř Jamie Hewlett, o sobě dává po pěti letech vědět třetím studiovým albem Plastic Beach. Inspirace? Současný pop a hudební soutěž typu X Factor. Jak je ale pro Gorillaz typické, k nahrávání si přizvali kolegy a s nějakou žánrovou vyhraněností si hlavu příliš nelámali. Lou Reed vedle Mos Defa? Proč ne? Zábava přeci musí být.

Gorillaz

.).

Při poslechu desky, jejíž „náplň“ plyne jako červencové vlny u kalifornského pobřeží, můžeme snad jen trochu litovat, že z avizované spolupráce s britskými indierockovými The Horrors se na desku nakonec nedostala žádná skladba; výsledek by jistě minimálně za poslech stál. Přesto je většina z vybraných šestnácti písní jasným důkazem toho, jaké ohromné bohatství ostrov, jemuž vládnou kreslení Gorillaz, skrývá.
Je deska Plastic Beach nejlepším albem Gorillaz? Těžko říct, jisté ale je, že je – stejně jako její předchůdci – originální a výjimečná.

Gorillaz – Plastic Beach
Vydavatelství: EMI
Celková délka: 56:46
Skladby: Orchestral Intro, Welcome To The World Of The Plastic Beach (feat. Snoop Dogg), White Flag (feat. Kano a Bashy), Rhinestone Eyes, Stylo (feat. Bobby Womack a Mos Def), Superfast Jellyfish (feat. Gruff Rhys a De La Soul), Empire Ants (feat. Little Dragon), Glitter Freeze (feat. Mark E. Smith), Some Kind Of Nature (feat. Lou Reed), On Melancholy Hill, Broken, Sweepstakes (feat. Mos Def & Hypnotic Brass Ensemble), Plastic Beach (feat. Mick Jones and Paul Simonon), To Binge (feat. Little Dragon), Cloud Of Unknowing (feat. Bobby Womack), Pirate Jet  

Témata:, , ,